Start pentru Premiile în Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii, studenţii, profesorii şi cercetătorii pot participa la a doua ediţie a Galei Premiilor în Educaţie, lansată săptămâna trecută de Fundaţia „Dinu Patriciu“. Concursul va recompensa cele mai bune proiecte din sistem, cu premii în valoare totală de 250.000 de euro.

Ediţia din acest an are 11 secţiuni, cu două mai multe decât în 2009: „Elevul anului", „Profesorul preuniversitar al anului", „Studentul anului", „Cel mai bun proiect educaţional", „Profesorul universitar al anului", „Şcoala anului", „ONG-ul anului", „Cercetătorul anului", „Facultatea anului", „Bibliotecarul anului" şi „Educatorul/Învăţătorul anului".

Două premii noi

„Cele două secţiuni noi de concurs sunt: Bibliotecarul anului şi Educatorul anului. Decizia de extindere a secţiunilor înseamnă şi creşterea valorii premiilor Galei, de la 200.000 de euro alocaţi anul trecut la 250.000 de euro", a spus Tincuţa Baltag, directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu". Candidaţii care vor să participe la concurs pot accesa site-ul www.premiileineducatie.ro, unde îşi vor crea un cont pentru categoria la care să trimită documentele cerute.

Proiectele vor fi evaluate de trei categorii de jurii: pentru sistemul preuniversitar, pentru universităţi şi cercetare şi pentru organizaţiile neguvernamentale. Criteriile în funcţie de care vor fi evaluate proiectele sunt: relevanţa, eficienţa, coerenţa, performanţele individuale şi participarea la activităţile de voluntariat.

Succesul se repetă

Premianţii de anul trecut au avut rezultate excelente şi anul acesta. De exemplu, Anca Hataga, câştigătoarea categoriei „Elevul anului" şi în prezent elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi, a fost admisă la două universităţi britanice. După ce va termina bacalaureatul, Anca va pleca în Marea Britanie, unde va urma specializarea Managementul Informaţiei pentru Afaceri.

O altă câştigătoare de anul trecut, Raluca van Staden, cercetătoare la Institutul Naţional de Cercetare Electrochimică din Capitală, a fost medaliată recent cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva (Elveţia).

Cercetătoarea din România a inventat un aparat cu ajutorul căruia se poate detecta cancerul în câteva minute, prin analiza unei picături de sânge. Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Ovidius" din Constanţa a înfiinţat o „Şcoală altfel- matematică mai bună pentru copiii noştri", unde sunt selectaţi cei mai buni studenţi. 

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite