Lecţii de zoologie la şcoala virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima grădină zoologică virtuală din România, Digital Zoo, îşi deschide porţile astăzi, oferind copiilor lecţii gratuite de zoologie, pe parcursul a 11 săptămâni.

Şcoala virtuală introduce o metodă educaţională alternativă, care apelează la resurse multimedia – filme şi fotografii. Pe site-ul digitalzoo.kappa.ro, copiii pot intra în dialog în timp real unii cu alţii, au acces la chestionare şi sunt asistaţi de un specialist în biologie pregătit să le răspundă la întrebări.

Cele 11 lecţii despre lumea animalelor sunt povestite din perspectiva personajelor animale. Lecţiile respectă programa şcolară şi sunt însoţite de filme şi fotografii care le oferă copiilor o imagine mai clară asupra fiecărei specii prezentate.

Digital Zoo oferă copiilor şi un chat (live text) în care aceştia pot discuta timp de o oră, în fiecare zi de luni. Astfel, ei vor putea să împărtăşească impresii şi experienţe cu ceilalţi participanţi la lecţii. Totodată, specialistul Digital Zoo le va sta la dispoziţie şi va răspunde în timp real întrebărilor acestora.

Copiii vor avea acces la diverse chestionare cu ajutorul cărora îşi pot testa cunoştinţele acumulate. Chestionarele au la bază informaţiile din fiecare lecţie şi vor fi disponibile pe website în fiecare zi de marţi. La finalul lecţiilor, 15 dintre cei mai activi participanţi se vor bucura de un tur privat al Grădinii Zoologice din Băneasa, în care li s-au pregătit multe surprize. Totodată, 3 dintre cei aceşti copii vor câştiga şi câte un dispozitiv Kindle 3G.

Lecţiile de zoologie au fost selectate şi redactate cu ajutorul unui profesor de biologie şi corespund programei şcolare pentru clasa a VI-a, aprobate de Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În fiecare miercuri, copiii pot urma o nouă lecţie şi pot afla detalii despre diferite specii de animale.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite