Ce alimente să nu ţii niciodată în frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Umezeala cât şi temperatura scăzută din frigider pot facilita procesul de putrefacţie al unor alimente.
Umezeala cât şi temperatura scăzută din frigider pot facilita procesul de putrefacţie al unor alimente.

Nimic nu se compară într-o zi caniculară cu o supă cremă rece sau cu un fruct zemos, de sezon. Însă ştii ce se întâmplă cu anumite alimente atunci când le depozitezi în frigider?

Sigur nu doar o dată după ce ai desfăcut un aliment şi nu l-ai consumat pe tot te-ai grăbit să îl acoperi şi să îl depozitezi la frigider pentru a se păstra pentru mai târziu. Ei bine, acest obicei nu este în toate cazurile unul sănătos.

Ideal pentru starea ta de bine ar fi să foloseşti frigiderul doar ca măsură temporară pentru a avea grijă ca alimentele pe care urmează să le consumi să nu se altereze. Dacă obişnuieşti să cumperi banane verzi pe care să le ţii mult timp în frigider crezând că în felul acesta nu se vor coace aşa rapid ca atunci când le ţii afară într-un coş alături de alte fructe, să ştii că acestea la temperaturi scăzute putrezesc.

Usturoiul mucegăieşte

Dacă vrei să păstrezi usturoiul la frigider vei observa că temperatura scăzută va contribui la înmugurirea acestuia iar textura se va transforma într-una cauciucată nemaiputând fi folosit în scop culinar.

Din aceeaşi categorie ca şi bananele face parte şi ceapa. Ambele produse păstrate la frigider vor putrezi şi se vor altera înainte să apuci să le foloseşti.

Într-adevăr că temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare, dar ţine cont şi de faptul că atât umezeala cât şi frigul vor facilita procesul de putrefacţie.

Alimente care îşi pierd gustul

De fiecare dată când mergi la cumpărături în această perioadă nu ai cum să nu te întorci acasă cu un pepene, fie el galben sau verde, iar o felie de pepene de la frigider pare să fie tot ce ai nevoie când afară e caniculă. Ei bine, dacă obişnuieşti să depozitezi pepenele la frigider mai ales după ce l-ai tăiat, trebuie să ştii că acesta îşi pierde din calităţile sale antioxidante. Dacă vrei să te bucuri de toate proprietăţile sale cel mai bine este să îl păstrezi la temperatura camerei, în felul acesta te vei bucura de un gust mult mai bun mai dulce şi mai sănătos.

Roşiile de asemenea fac parte din categoria alimentelor care îşi pierd gustul, vor deveni mai moi şi mai făinoase. Deci nici pentru ele frigiderul nu reprezintă cea mai bună alegere.

Află pe clicksanatate.ro ce se întâmplă dacă ţii la frigider pâinea, cartofii sau cafeaua!

Simptomele celor mai frecvente boli de oase

Ce se petrece în corpul tău dacă renunţi la cafea

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite