Cultura şi chiloţeii dnei Udrea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără detaliul desuului etalat de doamna Udrea, la cât credeţi că s-ar fi ridicat nivelul audienţei unei ştiri despre filarmonica braşoveană?

Se pot spune vrute şi nevrute despre mereu eclatanta doamnă Elena Udrea, dar e greu să nu-i recunoşti măcar o calitate. Are un talent aparte de a se face remarcată, cu bune sau cu rele, încât arareori iese din lumina reflectoarelor. De vină or fi proverbialele-i plete blonde, ţinutele fistichii, care de care mai colorate, decoltate sau mulate, asortate toate la renumele de graţie prezidenţială.

Nu ştiu cât adevăr stă în aspectul din urmă, căci n-am observat în ultima vreme să i se mai întindă covorul roşu la Cotroceni. Cel puţin, nu în văzul opiniei publice. Pare-se însă că nici nu-i nevoie. Ministrul Turismului şi-a câştigat deja poziţia de primadonă căreia colegii de partid nu se sfiesc să-i închine osanale, cu diverse ocazii, de parcă soarta întregii noastre ţărişoare ar depinde de pixul său providenţial.

Aşa se face, probabil, că doamna Udrea n-are o clipă de linişte, fiind nelipsită de la parangheliile organizate periodic prin provincie. Unde-i o panglică de tăiat, o investiţie de inaugurat (sic!), o pârtie, un bazin, o plajă, un drumeag de dat în folosinţă, hop şi dumneaei, cu alaiul de rigoare! S-a întâmplat şi sâmbătă, la Braşov. Unde sex-simbolul guvernamental şi-a făcut apariţia ca să semneze un contract de finanţare pentru filarmonica din oraş.

Sigur, o să vă-ntrebaţi ce căuta ministrul Turismului la un asemenea eveniment. Simplu. Era vorba de amenajarea unui sediu pentru respectabila instituţie culturală, lucrare pentru care s-au obţinut nişte fonduri europene. Iar doamna Udrea, se vede treaba, ţine să ne demonstreze că dânsa excelează la capitolul ăsta. Spre ghinionul sau norocul său, diafana invitată venită de la centru a fost aşezată într-un loc expus al mesei. Fix acolo unde lipsea protectoarea tăblie din faţă care să-i ascundă picioarele de privirile indiscrete ale celor prezenţi.

Drept urmare, fotoreporterii şi cameramanii au surprins, fără mari eforturi de paparazzi, chiloţeii de un alb imaculat ai doamnei ministru. Care n-aş crede să se fi prins încotro erau aţintite obiectivele camerelor de filmat, căci se hlizea netulburată lângă primarul-gazdă. Ei, şi ce-i cu asta? Nimic. Doar că ştirea cu pricina era ieri cea mai citită de pe adevarul.ro: peste 50.000 de afişări până la orele amiezii.

Iată de ce nu mi-e clar dacă-i vorba de ghinion sau de noroc aici. Căci fără detaliul desuului etalat de doamna Udrea, la cât credeţi că s-ar fi ridicat nivelul audienţei unei ştiri despre filarmonica braşoveană? Vă spun eu. Nu era citită nici de o sută de oameni! Carevasăzică, pentru a populariza o chestiune culturală, nu-i rău să-i dăm poporului şi-un pic de chiloţăreală... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite