Un partid la trei franzele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

UNPR este o adunătură de mercenari strânşi prin metode oculte într-o armie combătând sub steagul traseismului politic.

Chemarea sub arme a acestor dezertori cupizi înaintaţi la „excepţional" în grad de eroi ai supravieţuirii PDL s-a făcut prin ridicarea trădării, în semantica ei cea mai abjectă, la rang de doctrină politică. Niciun partid din România postcomunistă nu s-a constituit strict prin înrolarea unor indivizi culeşi de pe felurite centuri, albi ca zăpada după recrutarea în batalionul disciplinar al gen. (r.) Gabriel Oprea şi mânaţi apoi în lupta împotriva politicii ce „rătăceşte încă bezmetic prin fumuri ezoterice care paralizează gândirea" (citat din ideologia UNPR). În UNPR, stâlp de stânga-dreapta-stânga al guvernării, se intră în general contra cost, în baza unui mercurial ce se spune că ar cuprinde o gamă largă de produse şi servicii, de la franzele (trei la număr în sectorul 5) la imunitate faţă de orice deranj juridico-financiar. Vedetele unpr sunt unite de comuniunea în cârdăşia compromisului: cu cât eşti mai pătat, cu atât ai şanse mai mari să te caţeri pe crestele partidului. Nici n-au ieşit bine din zeghe primarii Antonie Solomon şi Mircia Gutău, încarceraţi pentru acte de corupţie, şi ţuşti în uniforma UNPR! Din aceeaşi gamelă de lux se înfruptă senatorul Şerban Mihăilescu, acuzat de luare de mită, fost ofiţer de Securitate care n-a colaborat cu Securitatea, ex-şef de cabinet al premierului ceauşist Constantin Dăscălescu. Mare grădina UNPR se lăţi-lungeşte cu cele 55.682 de hectare exploatate în Balta Brăilei de baronul-deputat Culiţă Tărâţă.

Ilie Morega, alt baron-deputat, fost Erou al Muncii Socialiste, un gigolo care a răvăşit aşternuturile PDSR, ApR, PSD, PRM, PNL-Câmpeanu, PNL şi, fireşte, UNPR. Senatorul Aristide Roibu, cel cu casă în buricul Parisului şi refugiat cu secretele trezoreriei pesediste în bunkărele generalilor (r.) de brigadă de divertisment Oprea, Emacu şi nea Puiu.

Alt senator, secretizatul Ion Vasile, piesă de rezistenţă în „reality show"-ul cu Hayssam, Munaf şi jurnaliştii răpiţi. Deputatul Eugen Nicolicea? El însuşi, în direct, la TV: „... ţi-ai permis să mă jigneşti că aşa te-a crescut mă-ta!". Ultimul venit: deputatul Tudor Ciuhodaru, înghesuit penal şi momit cu un spital cu dedicaţie. În vreme ce eprubetele zăngăne de diverşi fetuși politici în căutare de mame şi taţi, lefegiii gen. (r.) Oprea execută milităreşte ordinele, cuceresc brazdă după brazdă şi au luat deja în cătare alegerile ce stau să vină. Păzea! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite