Salvaţi-l pe Mândruţă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Mândruţă este exemplul vedetei devastate psihic de televiziune.

Stimate domnule Silviu Brucan, Am decis să vă scriu o informare detaliată imediat după ce am văzut prima ediţie a emisiunii „Pâine şi circ" (Antena 1), realizată de Lucian Mândruţă. Prestaţia dânsului îmi confirmă faptul că în viaţa fiecărui bărbat sărit de 40 de ani există momente de adâncă derută (chiar dacă are familie, maşină, amantă şi o prostată sănătoasă).

De aceea vă informez că Lucian Mândruţă, fostul dumneavoastră moderator de la „Profeţii despre trecut" (Pro TV, 1997 - 2003), tocmai traversează o astfel de zăpăceală. Poate v-ar fi interesat lucruri mai importante: criza economică, gradul de prostie a românilor sau campania dusă de ziariştii Grigore Cartianu şi Radu Moraru pentru aflarea adevărului despre evenimentele din decembrie '89. (Apropo, tare mult le lipsiţi celor doi jurnalişti! Cartianu chiar vrea să scrie o carte despre evenimente. Să aveţi răbdare, domnule Brucan, odată şi-odată, Cartianu o să ajungă Acolo Sus şi o să vă citească nişte pagini din cartea sa, iar Naşul o să vă invite la talk-show-ul său tot Acolo Sus...)

Dar să revin la Mândruţă şi la deruta în care se află, pardon!, în care se bălăceşte. Puteţi crede, domnule Silviu Brucan, că ziaristul acela sobru, care vă punea întrebări avizate despre mersul politicii, bărbatul care v-a invitat la cununia sa civilă oficiată în avion, eseistul care, de ani buni, scrie la domnul Andrei Pleşu, la „Dilema Veche", a ajuns acum, în noua sa emisiune, să se bălăcească într-un jacuzzi? Şi cu cine s-a bălăcit? Tocmai cu Norica Nicolai, jucându-se cu răţuştele galbene de cauciuc... Dizgraţios şi idiot!

Îmi permit să-mi exprim părerea că, imediat după ce-a fost mătrăşit de la „Observatorul" Antenei 1, Mândruţă trebuia să părăsească televiziunea asta de... S-au stricat televiziunile, domnule Brucan! L-aş fi admirat pe Mândruţă dacă şi-ar fi câştigat pâinea spălând vitrinele magazinelor, ca disidenţii cehi din anii '70. L-aş fi apreciat şi dacă s-ar fi retras într-o casă din cartierul Dămăroaia, ca disident de lux în plină dictatură a televiziunilor. Dar Mândruţă a ales compromisul. El este exemplul vedetei devastate psihic de televiziune. (Aceeaşi soartă au avut-o Florin Călinescu, Teo sau Andrei Gheorghe.) De aici şi rătăcirea sa în jacuzzi...

Există şi o parte bună în „Pâine şi circ". Oamenii de marketing de la Antena 1 au posibilitatea să deruleze acum cea mai tare tombolă cu premii. Să lanseze pe piaţă nişte bilete pe care românii să le răzuiască, iar câştigătorii să beneficieze, drept premiu, de o bălăceală în jacuzzi cu Mândruţă, alături de diferite staruri: Simona Sensual, Nicolae Guţă sau Simion Sensual (un poloist de la Dinamo şi botezat astfel de telespectatoare). Chiar aşa, domnule Silviu Brucan, dacă tombola asta ar promite poporului nostru stupid o bălăceală în jacuzzi cu dumneavoastră şi cu Ion Iliescu, aţi coborî în apă? Ca să-l salvaţi pe Mândruţă, fireşte!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite