Lichidaţi-l pe Strauss Kahn!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful FMI i-a lăsat pe Băsescu şi pe ceilalţi cu ruşinea goală în public. Statul român e ocupat de sistemul ticăloşit.

O veritabilă bombă incendiară a explodat vineri în curtea Palatului Cotroceni. „Dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU", a afirmat Dominique Strauss Kahn, directorul FMI - instituţia-sponsor a României de aproape un an şi jumătate încoace. Cu alte cuvinte, puteau fi găsite şi alte soluţii, în afara sărăcirii şi mai accentuate a celor săraci.

Dar cum să fie puşi să plătească cei care au profitat cel mai mult de tranziţie, când statul e ocupat de „sistemul ticăloşit"? Citiţi ziarele: nu e zi să nu apară dezvăluiri despre proiecte cu dedicaţie, menite a umple conturile prietenilor politici - iar dezmăţul continuă nestingherit. Pe toate sălile de sport şi patinoarele ridicate cu costuri umflate, pe kilometrii de şosea asfaltaţi la preţuri echivalente poleirii lor în aur, pe toate contractele cu energie ale „băieţilor deştepţi" şi pe celelalte panamale ce au născut clasa arogantă a îmbogăţiţilor de stat, ar trebui să scrie, cu litere mari : „Aici sunt banii dumneavoastră".

Incapabilă sau nedorind să reformeze statul şi să închidă robinetele ce alimentează „sistemul ticăloşit", Puterea a recurs la singura cale rapidă de a strânge bani: tăierea brutală a salariilor şi pensiilor. Dar unde vor merge banii aceştia, dacă nu tot în învârtelile „sistemului ticăloşit"?

Declaraţia şefului FMI i-a lăsat pe Traian Băsescu şi pe cei din jurul lui cu ruşinea goală în piaţa publică. Disperaţi să-i acopere, comunicatorii Puterii au inventat contraargumentul: DSK, un stângist aflat în campanie electorală. Dar, oare, trebuie să fii de stânga sau de dreapta pentru a remarca uriaşa prăpastie socială din România de azi, de neimaginat în Europa civilizată? E suficient să fii doar raţional. Şi apoi, cine strâmbă din nas la stângismul lui DSK?

Nişte dâmboviţeni plini de fumuri, ce se cred de dreapta încă din pântecele mamelor lor! Ca şi cum stânga şi dreapta ar fi nişte opţiuni serioase la noi - aşa de serioase încât partidul lui Traian Băsescu a trecut într-un singur minut de la stânga la dreapta, fără ca cineva să murmure. Şi apoi, când a fost directorul FMI de stânga, când a atras atenţia asupra discrepanţelor sociale şi a cerut ca şi bogaţii să plătească sau când a permis guvernului Boc - de dreapta, vezi bine! - să folosească banii Fondului pentru plata pensiilor şi a salariilor?

În loc să-şi asmută buldogii mediatici la beregata lui DSK, mai bine. Puterea ar înceta să se mai prefacă a nu pricepe sensul declaraţiilor acestuia. Să se întoarcă cu faţa la societate şi să-i ceară ei soluţii pentru demontarea „sistemului ticăloşit". Fiindcă din interiorul actualului sistem politic, slabă nădejde!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite