Majoritatea care contează!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu toţi cei care nu au mers la vot s-au uitat în gura propagandiştilor ieftini.

Eu nu cred că milioanele de români care au votat la referendum au făcut-o pentru că aşa a spus USL la Antena3. La fel, sunt convins că celelalte milioane de români care au stat acasă pe 29 iulie n-au făcut-o pentru că aşa le-au spus Vasile Blaga, Monica Macovei, B1TV sau EVZ.  Românii educaţi au procedat urmându-şi propria conştiinţă, iar aceştia sunt cu adevărat majoritari, indiferent de ce liste ne servesc partidele, instituţiile sau mass-media aservite politic.

Electoratul românesc este astăzi mai divizat ca niciodată, pentru că metodele de manipulare a maselor au devenit mai periculoase ca niciodată. Tehnicile folosite de cele două tabere în această campanie s-au dovedit atât de murdare încât nu pot fi regăsite în niciun manual. Sunt sigur, însă, că se vor preda în şcoli de azi înainte. Pseudo-politicieni din ambele tabere îşi arogă meritul de a-i fi convins pe români ce să facă pe 29 iulie.

Vă asigur, domnilor, că nu toţi cei care au ieşit la vot pe 29 iulie au făcut-o pentru că i-aţi convins dumneavoastră că Băsescu le-a tăiat salariul în timp ce îşi pregătea o scăldătoare în sufrageria vilei Dante. Vă mai asigur, domnilor, că nu toţi cei care nu au mers la vot s-au uitat în gura propagandiştilor ieftini care au mărşăluit prin Europa şi prin presa internaţională scuipând mesaje ca „lovitură de stat", „puci" şi alte KGB-isme.  Acum nu mai contează, răul este făcut. Dar lucrurile se vor reaşeza pe făgaşul lor în mod natural, pentru că nimic din ceea ce e construit artificial nu durează.

Politicienii ar trebui să se gândească însă foarte serios la românii care nu votează niciodată, la niciun fel de alegeri. Circa 35% din românii cu drept de vot nu îşi exercită acest drept. De ce? Poate că, din 1990 încoace, clasa politică românească nu a fost în stare să îi responsabilizeze civic şi pe aceşti români. Sau poate că ei nu sunt suficient de siguri că există cineva care să merite votul lor. Oare nu le pasă? Nu-i interesează?  Sunt ferm convinşi că votul lor nu ar schimba nimic? Sunt întrebări la care actuala clasă politică ar trebui să caute un răspuns, pentru că România nu se va moderniza decât cu o populaţie educată, cu spirit civic, activă, capabilă să îşi aleagă reprezentanţi la vârful structurilor politice.

De aceea, ziarul „Adevărul" demarează o campanie în următoarea perioadă în care le vom face cunoştinţă politicienilor, în premieră, cu românii invizibili pentru ei, care, deşi nu-i votează, plătesc taxe, creează locuri de muncă şi suportă tot circul politic în tăcere.  Ei vor ieşi la lumină, îşi vor spune ofurile, vor explica politicienilor de ce au decis să nu le dea votul lor şi, poate, aşa vor da o lecţie clasei politice actuale.

Ovidiu Marincea este redactor-şef adjunct ediţii locale "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite