Judecători mafioţi, de la un capăt la altul al ţării

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce ai spune dacă ai constata într-o zi că apartamentul sau casa ta este în proprietatea altuia şi că ai ajuns pe drumuri? Ce ai spune, mai târziu, când ai afla că escrocul este chiar un judecător?

De la un capăt la altul al României, tribunalele sunt pline cu judecători mafioţi care, orbiţi de foamea de bani, comit nedreptăţi siderante. Ultimul exemplu, din Bucureşti, dezvăluit astăzi de Adevărul este tras la indigo cu un altul de acum câţiva ani, dezvăluit de redacţia Adevărul din Timişoara. Victime sunt doi bătrâni pe care mafia a încercat să-i lase fără garsoniere.

Cazurile au în comun faptul că doi judecători au falsificat pur şi simplu două hotărâri judecătoreşti prin care bătrânii au rămas fără garsonierele amărâte în care locuiau.

O bătrânică din Bucureşti a aflat, cu stupoare, că judecătoarea Florica Mihalcea a emis o sentinţă în care garsoniera îi este vândută. Sentinţa spune că ar fi existat un antecontract de vânzare-cumpărare, că bătrâna ar fi încasat bani şi ca atare garsoniera e vândută.  Femeia ajungea în stradă, dacă Departamentul Naţional Anticorupţie nu investiga cazul şi nu bloca manevra escrocilor.

La Timişoara, un bătrâ
n nu a avut acelaşi noroc. Timp de şase ani a fost boschetar şi s-a luptat să-şi recupereze garsoniera. Nişte escroci s-au prezentat în numele lui la un notar "neatent", Carmen Rădulescu, cu o carte de identitate falsă şi i-au vândut apartamentul. Ulterior judecătoarea Emilia Cioabă, de la Tribunalul Timiş a emis o sentinţă care spune că nu contează cine a vândut garsoniera, cumpărătorul e de bună credinţă şi ca atare contractul e valabil. Aşa a fost dat afară din casă, în 2005, Octavian Dumitrescu.

Numele a trei judecători apar pe sentinţă, dar doi dintre ei habar nu aveau că s-a emis aşa ceva. Timp de şase ani bătrânul a dormit pe străzi, în pădure şi în gări cu dreptatea în mână. Notarul nu a păţit nimic, escrocii nu sunt prinşi, judecătoarea nu a ajuns după gratii. Asta chiar dacă întregul caz este cunoscut în detaliu până la vărful Ministerului Justiţiei.

Cele două situaţii sunt cea mai hidoasă imagine a lipsei de scrupule cu care acţionează chiar oameni plătiţi de noi pentru a face dreptate.

Ce mentalitate criminală trebuie să ghideze un judecător care, numai pentru a avea un lux mai mare, nenoroceşte în felul acesta nişte bătrâni fără nicio apărare?

Mai grav decât răspunsul la întrebarea de mai sus este răspunsul la o altă întrebare.

Cât de degradat
este sistemul românesc de justiţie, dacă permite comiterea unor astfel de fapte? Ce ne poate garanta că mâine nu ajunge oricare dintre noi o victimă a unui astfel de escroc în robă?

În teorie avem legi şi instituţii care se pot ocupa de salubrizarea instanţelor. Cel mai important rol îl are Consiliul Superior al Magistraturii. În practică s-a ajuns la astfel de situaţii strigătoare la cer tocmai pentru că cei care au făcut parte din CSM au fost la fel de ticăloşi. Nu i-a interesat o clipă să funcţioneze ca nişte câini de pază ai sistemului. Au avut exact aceeaşi mentalitate ca hienele care consideră normal să se îmbogăţească, aruncând în stradă bătrâni neputincioşi. Din cauza lor e plină România de judecători corupţi, de la un capăt la altul.

Nimeni
nu-i va trage la răspundere vreodată pe cei care au condus destinele magistraturii româneşti în ultimii 20 de ani către dezastrul de acum, dar publicul trebuie să ştie că ei sunt autorii morali ai tuturor nedreptăţilor strigătoare la cer comise în sălile de judecată. Aveau puterea şi pârghiile prin care să cureţe sistemul şi nu au făcut nimic. Sunt toţi vinovaţi. Cei care au protejat direct escrocii şi cei care au tăcut, pentru că li s-a părut mai comod aşa.

Nu ridicaţi din umeri
, nepăsători, cei care aţi avut norocul să nu ajungeţi în instanţe. Corupţia din Justiţie nu este doar problema celor afectaţi, este problema tuturor pentru că în tribunale este gestionată toată societatea. Mai devreme sau mai târziu, mai mult sau mai puţin, cancerul acesta ne atinge pe toţi.

Malin Bot este redactor-şef adevarul.ro

Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:

Moment penibil în istoria Poliţiei Române

Bastoane pentru Piaţa Universităţii, răbdare pentru clanurile din Caracal

Cum, cu cine şi pentru ce sume lucrează mafia din Justiţie

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Ce-i sperie cu adevărat pe bancheri

Capatos, Crin şi Vadim în fundul gol. CTP derapat



Tupeul lui Lucescu


De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite