Chiliman - sacrificat pentru că n-a fost un soldat disciplinat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că primarul în funcţie al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost debarcat de la şefia organizaţiei PNL Bucureşti, cu două luni înainte de alegerile locale, cade ca o măciucă pentru simpatizanţii liberali. Din mai multe motive. Întâi pentru că această decizie vine în ajunul campaniei electorale pentru scrutinul din iunie. Astfel, în cazul în care dl Chiliman îşi va da demisia din partid, aşa cum se anunţă deja "pe surs

Pe de altă parte, mişcarea nu face decât să deruteze şi mai tare ce a mai rămas din electoratul fidel al formaţiunii conduse astăzi de Crin Antonescu & co. Nu trebuie uitat că, la începutul anilor '90, dl Chiliman s-a numărat printre fondatorii PNL, ocupând de la funcţia de secretar executiv până la cea de vicepreşedinte al partidului. Iar înainte de a deveni edil, în 2004, a fost ales de două ori parlamentar. Mai mult, a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor în timpul regimului CDR. Să execuţi un politician cu un asemenea CV este o mişcare foarte riscantă într-o perioadă atât de tensionată.

Când scriu aceste rânduri, nu ştiu ce va declara dl Chiliman în conferinţa de presă anunţată pentru ora 18,00. Tot "pe surse", am înţeles că principala nemulţumire la adresa lui ar fi fost faptul că a contestat lista de candidaturi comune negociate în cadrul USL. Carevasăzică, a fost sacrificat pentru că n-a fost un soldat disciplinat... Oricât de antipatic ne-ar putea fi primarul Sectorului 1, pentru cu totul alte chestiuni, să-i arăţi uşa fiindcă a îndrăznit să-şi exprime altă opinie decât Antonescu & co înseamnă că s-a ales praful de libertatea de exprimare şi în rândurile liberalilor!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite