Ce abject, acest Ponta!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai încape nicio îndoială: candidaţii la funcţiile importante în stat ar trebui supuşi unor controale psihiatrice. Ar fi evitate, astfel, comportamente deviante, care ţin de domeniul patologiei, în exercitarea mandatului. A celui de prim-ministru, de exemplu.

Joi, 16 august, Victor Ponta a ţinut o conferinţă de presă la Târgu Jiu. Analiza acestei întâlniri cu ziariştii este suficientă pentru a creiona portretul unui personaj de o abjecţie nemaiîntâlnită. Vom treceîn revistă principalele afirmaţii ale Marelui Plagiator. Lucrăm cu materialul clientului, cum se zice.

"Acum, pentru că preşedintele a cerut în mod imperativ să fie anchetaţi cei 8,5 milioane de români, văd că asta se întâmplă. Înteleg că îşi doreşte foarte mult, chiar dacă oamenii nu îl mai vor, vrea să fie preşedinte peste 8,5 milioane de români anchetaţi pentru că au votat împotriva lui."

Mitomania lui Ponta este deja legendară, dar să spui şapte minciuni în 30 de secunde - asta chiar e o performanţă! Să le luăm pe rând.

1. Băsescu nu este preşedinte, ci preşedinte suspendat (imprecizia, aparent neînsemnată, este introdusă de Ponta pentru a da greutate acuzaţiei care urmează);

2. Băsescu nu a cerut niciodată să fie anchetaţi cei "8,5 milioane de români care au votat împotriva lui";

3. procurorii nu anchetează "8,5 milioane de români care au votat împotriva lui";

4. nu există "8,5 milioane de români care au votat împotriva lui", ci cel mult 7.403.836 ("bonus" de la Ponta: 1.096.164, adică 14,8%);

5. nu există nici măcar "8,5 milioane de români" care să fi fost la vot, ci 8.459.053 (o rotunjire cu 40.947 este, totuşi, cam mare);

6. Băsescu nu "îşi doreşte foarte mult să fie preşedinte", ci este preşedinte ales - chiar dacă temporar suspendat;

7. un preşedinte nu reprezintă "peste 8,5 milioane de români", ci peste 20 de milioane de români, inclusiv cei aflaţi peste hotare, inclusiv cei care nu l-au votat.

"Fac un apel să înţeleagă că cei 8,5 milioane de români care au votat împotriva lui, dacă vor fi anchetaţi pentru că au votat împotriva lui, îl vor urî ca pe Ceauşescu."

Deci, încă o dată, "cei 8,5 milioane de români care au votat împotriva lui". Dacă eşti mitoman de mare calibru, repeţi minciuna papagaliceşte, oricât ar fi de gogonată.

"Îi asigur de sprijinul meu şi de protecţia pe care noi o să încercăm să le-o oferim împotriva abuzurilor."

Vorbe de clacă. Ce "protecţie" să le asigure Ponta sau USL? Singura garanţie este aceea că tuturor românilor, deci şi celor care au votat împotriva lui Băsescu, le-a scăzut puterea de cumpărare în ultimele două luni, urmare a destabilizării statului de către puciştii lui Ponta. Şi încă o minciună: cum poţi să "asiguri" pe cineva "încercând să-i oferi protecţie împotriva abuzurilor"? Te fugăreşte limba română! Una e să "asiguri", alta e să "încerci".

"Lucrurile astea s-au mai întâmplat prin anii '50, când li se bătea oamenilor la uşă şi se intra peste ei."

A compara anchetele actuale, derulate cu legea în mână împotriva unor infractori electorali, cu teroarea anilor '50, când oamenii erau zdrobiţi din motive politice (de multe ori inventate) şi fără judecată, este o ticăloşie colosală. Abuzate sunt şi istoria, şi legea, şi cei chemaţi s-o aplice - procurorii. Apropo: dacă Ponta vrea totuşi să afle ce s-a întâmplat în anii '50, să-l întrebe pe tutorele său, Ion Iliescu. Bătrânul bolşevic are ce-i povesti, pentru că a făcut parte din banda stalinistă care a terorizat poporul român!

"Avem obligaţia să le spunem acestor oameni că nu vor fi anchetaţi, sau că dacă sunt anchetaţi pentru că au votat e un abuz şi o ilegalitate."

Aceeaşi nemernicie: să induci populaţiei sentimentul că "oamenii sunt anchetaţi pentru că au votat", nu pentru că au comis fraude electorale.

"Înţeleg că CSM e în vacanţă. Mă îndoiesc că, fiind în vacanţă - la plajă, la munte -, au fost foarte afectaţi."

Ce porcărie! Auzi: "la plajă, la munte" - aceşti trădători din Consiliul Superior al Magistraturii trebuie ridiculizaţi, pentru că au apucături de ciocoi... "La plajă, la munte" poţi merge doar dacă te numeşti Victor Ponta, şi doar pe banii lui Sebastian Ghiţă, patronul RTV. Asta, da, e în interesul poporului şi al clasei muncitoare.

Cam asta a fost prestaţia lui Ponta în oraşul lui Brâncuşi (personal, mă simt jenat că Marele Plagiator încearcă să-şi lipească eticheta de gorjean; e doar un venetic, cum se spune pe uliţa mea). A doua zi, afectat de aceeaşi limbariţă cronică, a dat un interviu şi pentru "The Wall Street Journal". Evident, a mai comis câteva perle. Un exemplu: "Pentru binele ţării, Curtea Constituţională trebuie să dea un verdict. E cea mai nefastă perioadă pentru o criză politică, având în vedere situaţia economică şi politică din Europa."

Păi, bine, mă, patriotule, atunci de ce aţi declanşat - tu şi banda ta de pucişti - atacul la statul de drept, dacă "e cea mai nefastă perioadă pentru o criză politică"? De ce aţi paralizat instituţiile, de ce aţi decapitat primii trei oameni în stat, de ce aţi destabilizat ţara?

Şi pentru că abjecţia lui Ponta nu are limite, să amintim două intervenţii publice ale acestuia, cu o zi înainte de "recitalul" de la Târgu Jiu.

Miercuri, 15 august, mitomanul a spus că Guvernul Ponta nu i-a premiat pe medaliaţii olimpici la matematică "din cauza unei ordonanţe a Guvernului Boc prin care s-au tăiat aceşti bani; ca multe alte nedreptăţi de anul trecut, o să le îndreptăm noi". În realitate, nu există nicio ordonanţă care să interzică Guvernului Ponta să plătească acei bani. Şi chiar dacă ar fi existat, ea putea fi spulberată într-o clipă printr-o altă decizie a Guvernului. Dar Ponta e cu gândul la lovituri de stat, nu la premierea olimpicilor... La scurt timp, întrebat de ce ministrul Eduard Hellvig a sponsorizat concertul Lady Gaga, din bani publici, cu 315.000 de euro, Ponta a întors-o şerpeşte: "Vă promit că o să verific. Am însă curajul să anticipez faptul că aceste contracte au fost semnate înainte să vină domnul Hellvig. Dacă cumva domnul Hellvig, îndrăgostit de Lady Gaga, a aprobat acest proiect, o să discut cu domnia sa, dar am bănuiala că sunt proiecte angajate anterior".

Aşadar, Ponta "are curajul să anticipeze că" şi "bănuieşte că" respectivul contract a fost semnat nu de PNL-istul de omenie Eduard Hellvig, ci de PDL-ista de tristă amintire Elena Udrea. În zece minute, lucrurile se lămuresc: semnatarul contractului este chiar liberalul Hellvig, ministrul lui Ponta! Dar Ponta merge pe "anticipări" şi pe "bănuieli", nu se informează înainte de a spune tâmpenii în public. Sau poate că omul chiar se informase, dar a simţit nevoia să mai bifeze o minciună. Ar fi păcat să-şi piardă antrenamentul...

În cazul anchetării fraudei organizate de la referendum, Ponta şi banda lui se comportă precum teroriştii: îşi apără cele câteva sute sau mii de infractori luându-i ca scut pe "cei 7,4 milioane de români care au votat demiterea lui Băsescu" (în artitmetica lui Ponta, 8,5 milioane). Teroriştii înfruntă autorităţile ţinând copii în braţe, printre grenade şi alături de mitralieră. Grupul infracţional Ponta-Antonescu înfruntă procurorii ascunzându-se în spatele câtorva milioane de oameni care chiar au votat cinstit.

Pontanismul este deja o boală gravă, care se manifestă prin lipsă acută de caracter. Ponta minte cu cadenţa unei mitraliere. Tupeul îl împinge să declare, însă, că "Băsescu este cel mai mare mincinos din istoria României" (13 iulie 2012). Mai rămâne să spună şi că Băsescu este cel mai mare plagiator din istoria României...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite