Socialismul domnului Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernarea actuală «de dreapta» nu face altceva decât să întineze nobilele idealuri ale capitalismului.

Prea mult timp s-a consumat pentru a se discuta despre remanierea Guvernului Boc. De parcă rămânerea în funcţie sau plecarea unor Şeitan, Funeriu, Vlădescu ar schimba ceva fundamental în mersul lucrurilor. Nu. Tăierea capetelor nu furnizează decât iluzia unor măsuri care să mai răcorească spiritele prea încinse, la fel cum menţinerea echipei este tot o iluzie, cea a unităţii unui Cabinet decis să aplice un program dificil, dar câştigător în cele din urmă.

În spatele spectacolului de sunet şi lumini, al întâlnirilor tainice din pădurea Snagovului, al confruntărilor dintre taberele PDL, care acum nu mai sunt numite grupuri de interese, stau realităţile României. În această privinţă nimeni nu mai poate fi minţit.
La mijlocul anului 2010, ţara noastră este în plină recesiune economică. E adevărat, în primul trimestru au crescut exporturile şi producţia industrială, dar, în total, scăderea s-a dus la 2,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile la bugetul de stat au continuat să se prăbuşească, mai ales cele provenind din TVA şi din accize. Simultan, cheltuielile au crescut. Concluzia este doar una singură, faliment! Poţi da afară zece Vlădeşti, tot aia e!

Înflăcăraţii susţinători ai Guvernului afirmă că plata salariilor şi a pensiilor e de vină pentru dezastrul din finanţele statului. Alţii se bucură ca bezmeticii că s-a terminat cu viziunea de stânga a statului social. Nişte analfabeţi politici. Dacă ar fi aşa, nu era datoria guvernării de „dreapta" a lui Emil Boc să producă prosperitate, creştere economică, îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a cadrului concurenţial? Nu trebuia ca PDL, fiind de dreapta, popular-conservator, să poarte capitalismul românesc spre noi culmi de eficienţă şi dezvoltare? Şi ce a făcut?

A hrănit aceeaşi clientelă care nu are nicio legătură cu capitalismul concurenţial. Cine are spate politic primeşte contracte de la stat din care obţine profituri uriaşe. Apoi se duce la plajă cu prietenii să mai dea o tablă. Capitaliştii de cumetrie, cum le-a zis comunistul Ion Iliescu, trăiesc pe spinarea statului mai abitir ca cinci milioane de pensionari. Aici este buba, domnule preşedinte Traian Băsescu. Nu pensionarii ruinează ţara, ci afacerile clientelei politice.

Acelaşi Ion Iliescu spunea că Nicolae Ceauşescu a întinat nobilele idealuri ale socialismului. Guvernarea actuală „de dreapta" nu face altceva decât să întineze nobilele idealuri ale capitalismului. Dacă a-i pune pe cei mai săraci din societate să plătescă şmecheria, prostia şi lăcomia celor cu acces la resursele statului înseamnă guvernare de dreapta, atunci ar trebui să ne întoarcem urgent la comunism. Din fericire, nu este aşa. Dreapta înseamnă egalitate de şanse, eficienţă economică, productivitate, competenţă şi, nu în ultimul rând, solidaritate socială.

Sub masca guvernării de dreapta, domnul Boc oferă un socialism întors pe dos. Distribuie pierderile maselor largi şi concentrează resursele în buzunarele camarilei de partid. Oricâte măsuri ia, până la urmă lui Emil Boc tot asta îi iese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite