Marea manipulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spuneţi cum aţi moştenit de la Ceauşescu un stat cu 800.000 de angajaţi şi aţi ajuns astăzi la 1.400.000!

Ce face elita politică a României într-unul dintre ceasurile cele mai grele ale ţării din ultimii 20 de ani? Manipulează, lucrul pe care îl ştie cel mai bine. PSD şi PNL speră ca demonstraţiile sindicale să zguduie din temelii guvernarea PDL. Puterea anunţă panicard  că pensionarii şi şomerii constituiţi în detaşamente de şoc pun la cale aruncarea României în haos. La auzul unor asemenea veşti, oamenii rememorează scenele confruntărilor violente ale anilor de după Revoluţie. Mineriadele şi luptele de stradă repetate din 1990 până în 1999 au fost pe punctul să scoată definitiv România de pe drumul care ducea către Vest. Ne-am întors în timp, aşa cum clamează astăzi apostolii politici ai neamului?

Experţii în manipulare şi dezinformare ar putea încerca din nou să pescuiască în ape tulburi cu dinamita. Nu ne împiedică nimeni să ne dăm singuri foc la ţară, doar avem atâta experienţă în domeniu!

Dar criza economică nu se sinchiseşte de calculul politic bazat pe principiul „aruncă vina şi fugi." Soluţia este una singură şi înseamnă în primul rând sinceritate faţă de popor.

Spuneţi oamenilor cum i-aţi păcălit, cum aţi umflat schemele bugetare, cum i-aţi mituit ca să câştigaţi alegerile. Spuneţi cum aţi moştenit de la Ceauşescu un stat cu 800.000 de angajaţi şi aţi ajuns astăzi la 1.400.000! Spuneţi cum aţi dezindustrializat România, cum aţi alungat peste hotare 2 milioane de oameni, disperaţi că acasă nu mai aveau nicio şansă. Acum, cea mai dinamică parte a forţei noastre de muncă lucrează pentru italieni, spanioli, nemţi sau francezi, plătind acolo impozite şi contribuţii sociale. Spuneţi românilor de ce importă peste 70% din necesarul de alimente în timp ce pământul stă nelucrat. Spuneţi de ce aţi fost incapabili să construiţi un model economic viabil pentru România. Spuneţi că v-a interesat numai puterea, cu orice preţ. Spuneţi că vreţi să îi puneţi să plătească pe toţi pentru incompetenţa şi lăcomia voastră.

Apoi, dacă sunteţi în stare, propuneţi soluţii fezabile. Încurajaţi fermierii să producă pentru piaţă, stimulaţi cererea internă, opriţi jaful din administraţie. Creaţi slujbe şi spuneţi românilor, de dragul cărora vă sacrificaţi la putere, că singura sursă a unui trai decent este munca. Nu, nu e o lozincă a comunismului aşa cum vi se pare. Este esenţa capitalismului, muncă, productivitate, competiţie, performanţă. Atât de simplu! Care este domeniul în care vă gândiţi că România poate performa, în afară de minciună şi hoţie? Spuneţi asta românilor. Dacă nu, chemaţi pe alţii în locul vostru. În mod paşnic şi transparent plecaţi la casele voastre. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite