Glicemia lui Teo

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teo arată nivelul la care a ajuns acţiunea politică în România.

De multă vreme n-am mai văzut un politician atât de abulic precum deputatul PDL Teo Trandafir. Fosta vedetă TV a provocat o comedie politică pe care nici Caragiale n-ar fi avut curajul să şi-o imagineze. Doamna deputat a votat împotriva tăierilor pensiilor şi a salariilor bugetarilor, adică împotriva propriului partid care se află la guvernare. Acesta nu e un păcat. Chiar erai tentat să spui: uite o femeie cu principii! Dar raţiunea s-a oprit aici. Când vezi în mijlocul Parlamentului o doamnă impunătoare care ţopăie de fericire şi se îmbrăţişează cu opoziţia, sesizezi că e ceva în neregulă, dar îţi zici, uite un om puternic - merge până la capăt cu susţinerea propriilor idei.

Parlamentarii PDL se enervează şi se învinuiesc reciproc pentru că au adus vedeta în partid. Logic, se hotărăsc s-o excludă. Şi începe circul. Teo face o declaraţie mai mult decât şocantă. Justifică votul şi hotărârea ei în faţa urnelor prin faptul că a avut febră. Asta da explicaţie! Asta da coloană vertebrală! Ca „panarama" să fie şi mai mare, după numai o zi, Teo revine şi adaugă că nu numai că a avut febră, dar i-a scăzut şi glicemia. Adică, fosta vedetă reşapată în politician vrea să le transmită alegătorilor mesajul că era aproape inconştientă când a votat împotriva tăierilor de pensii şi salarii. Halal sprijin şi-au găsit pensionarii! Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că Teo avea glicemia scăzută când s-a hotărât să facă politică.

Era total ameţită şi a calculat greşit. Oricât de slinoasă şi de lipsită de morală e această activitate, se bazează pe un principiu fundamental - ataşamentul faţă de partidul din care faci parte. În momentul în care între un politician şi partidul din care face parte intervine un conflict de idei sau de altă natură, acesta se retrage sau trece într-o altă tabără. Aşa funcţionează politica.

De mult n-am mai văzut un politician lipsit atât de coloană vertebrală, cât şi de orice urmă de instinct de conservare. Teo se linguşeşte acum pe lângă cei din propriul partid să n-o dea afară, justificându-şi acţiunile ca un copil de clasa a cincea prins în timp ce copia la teză.

Dacă vreţi, Teo arată nivelul la care a ajuns acţiunea politică în România. O serie de mişcări haotice făcute de oameni suferinzi şi justificate doar de interese de moment. Unii au spus că fosta vedetă TV vrea cu orice chip să fie în centrul atenţiei şi suferă după gloria de altădată când se credea un fel de Oprah de la Pro TV. Poate au dreptate, dar Teo e un rezultat al modului în care partidele fac politică în România şi al felului în care liderii acestora aleg oamenii care merită să candideze. PDL a dat-o în bară glorios, atât cu Prigoană jr, băiatul lui tata care a pierdut alegerile în sectorul 1, cât şi cu Teo, vedeta TV care a câştigat în sectorul 4.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite