Păpuşa Udrea şi căţeaua Lala

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O creatoare populară vinde, pe treizeci de lei, o păpuşă făcută după chipul şi asemănarea Elenei Udrea.

La Târgul Internaţional de Turism de la Palatul Parlamentului, într-o excepţională promoţie, Elena Udrea - păpuşa poate fi cumpărată cu doar 30 de lei. Făptura de plastic este splendidă. Această Barbie a turismului mondial e suplă şi mândră. Zâmbeşte demn, perfect. Şi - Dumnezeule! -, ce ie albă brodată, ce fotă neagră cu fir de lamé auriu, ce brâu îi acoperă nurii ei de păpuşă.

Are bustul generos, dar mascat, ca o starletă XXX pocăită care se retrage la ţară. Are părul blond (ca spicul grâului, cum altfel?) strâns într-o coadă discretă, vag proletară. Piesa de rezistenţă a păpuşii rămâne trandafirul portocaliu aşezat gingaş după ureche.

O minunăţie, din păcate, fără pantofiori Jimmy Choo şi poşetuţă Louis Vuitton, dar rujată cu un roşu adevărat (ca sângele străbunilor, evident). O splendoare care ţinteşte cu privirea albastră (ca şi cerul, desigur) viitorul de aur al Mării Negre, o privire albastră care anulează distanţa dintre teluric şi ceresc, aşa, ca în poeziile romanticilor.

„Mama" păpuşii Elena Udrea este Veronica Eşanu, o creatoare populară din Argeş. E scandalos că doamna creatoare populară din Argeş nu face încă parte din Academia Oamenilor de Ştiinţă care a văzut strălucitul potenţial academic şi ştiinţific al preşedintelui Traian Băsescu.

Doamna creatoare populară, o admiratoare care nu sună la radio, vrea doar să îi mulţumească, simbolic, prin păpuşă, doamnei ministru Elena Udrea pentru eforturile depuse în slujba turismului românesc.

Trebuie menţionat că între blonda lui Bote şi blonda lui Băse (cum ar scrie tabloidele, şi de ce să nu scrie?) diferenţele sunt de substanţă. Elena Udrea, soţia domnului Cocoş, are un traseu (universitar şi politic) solid, titluri grele în spate, a mirosit bine afacerile cu parcări şi a fost aleasă (în dauna cantautoarei Luminiţa Anghel, pe care efectiv a zdrobit-o) în Parlamentul României.

Doamna ministru are tupeu, are idei, va duce turismul românesc înspre zări de soare pline, va ridica dezvoltarea regională pe noi culmi de împliniri măreţe, oricât de redundant ar suna.

Doamna ministru, care are păpuşă şi ar merita măcar un festival naţional de ode, nu va trăi niciodată drama Lalei.

Lala e o căţea dată afară din Poliţia Dolj pentru că era prea blândă. Ciobănescul german nu deprinde calităţile unui câine poliţist, nu va dovedi niciun infractor. Lala e bună doar să se plimbe cu ea copiii prin parc - spun, deznădăjduiţi, instructorii.

Sărmana Lala are doi ani şi dacă până la vârsta asta nu a învăţat să se gudure pe lângă cine trebuie, să lingă doar mâna care o mângâie şi o hrăneşte (nu, ca fraiera, toate mâinile), dacă nu a învăţat să fie o fiară, să muşte din duşmanii stăpânului, atunci e vai de ea.

Blânda Lala nu va face niciodată carieră în România, cu atât mai mult în Poliţie, acolo, printre oamenii legii şi alţi semeni îngrozitori.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite