Scorniceşti, Boc, Răchiţele - arc peste timp

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara arde şi Boc se ocupă de şotii. De la buget. În satul natal al premierului, Răchiţele, din judeţul Cluj, se va construi o sală de sport.

Aşezarea are 847 de locuitori. Sala va avea 150! Preţ: 2.423.163 de lei, adică 581.000 de euro. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării, condus de Elena Udrea.

Aş fi vrut să scriu despre gogomănia asta. M-am răzgândit însă, când am văzut reacţiile la cald ale cititorilor la ştirea postată pe hotnews.ro. De multe ori, ei reuşesc să exprime mai bine, mai simplu şi mai cu umor ceea ce noi, ziariştii, încercăm să redăm prin cuvinte grave. Am decis aşadar să le ofer astăzi lor, cititorilor, acest colţ de pagină, fără să mai adaug nimic:

„Foarte bine, că şi Scorniceştiul avea stadion. 600 de mii de euro pentru o populaţie de 847 de oameni? Oare pentru un oraş de provincie de 17.000 de locuitori se alocă 12 milioane de euro?"

„Pe lângă sala de sport ar trebui să construiască şi o sală de fitness, unde să se poată recrea locuitorii după ce vin de la crâşma din sat dotată cu plasmă, un mall şi cabine de duş pe şanţ".

„Aştept cu nerăbdare să văd cum o să le explice Boc părinţilor pensionari din Răchiţele că le va tăia 15% din pensie, pentru că nu sunt bani, dar în schimb o să aibă o sală de sport".

„Deci aşa se reduc cheltuielile în ţara asta? În timp ce unora li se taie din salarii şi din pensii, alţii câştigă contracte de sute de mii de euro pentru... săli de sport în comune uitate de lume?"

„Bănuiesc că primăria va primi fonduri şi pentru plata utilităţilor la sala respectivă - energie electrică, apă, gaz, etc. - plata femeii de serviciu, plata unui electrician, a unui tâmplar - personal de întreţinere".

„Nesimţirea s-a născut la sat... şi a ajuns la oraş!"

„La Scorniceşti, stadionul era atât de mare încât nu reuşeau să-l umple nici dacă aduceam morţii din cimitir. Sindromul neamului prost s-a transmis şi la piticul atomic, care vrea să demonstreze că, deşi toţi o duc prost, el face pe şmecherul în cătunul lui din fundul munţilor. Dacă era cu adevărat un şmecher, punea banii lui la bătaie şi făcea o bibliotecă în sat".

„Să le facă şi sală de sport, şi piscină, şi teatru, şi operă, să le facă de toate. Poate aşa vor avea şi oamenii ăia o ocupaţie şi nu vor mai face copii fără personalitate care, mai târziu, să se afle în treabă în politică".

„Grosul olimpicilor din delegaţia României de peste şase ani sigur o să provină din Răchiţele, această viitoare pepinieră de talente sportive.

Din cei 847 de locuitori, chiar şi scăzând moşii şi babele (circa 500), sugarii şi personalul primăriei, tot mai rămân aproximativ 20 de potenţiali campioni olimpici. Rio de Janeiro, sosim!!!"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite