Apocalipsa, acum!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aprilie, 2010. Luna vulcanului şi a tragediei de la Smolensk. În mod clar, lumea se va sfârşi în curând, nu înainte însă de a da faliment.

Iar România este cap de listă. Iată câteva semne prevestitoare din ultimele 30 de zile.

Microsoft a anunţat creşterea profitului cu 35%.

Conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului, în martie, România a produs 250.000 de tone de oţel, cu 39% mai mult decât în martie 2009.

Profitul Apple s-a dublat în primul trimestru.

„Faust"-ul lui Silviu Purcărete a devenit brand turistic: peste 80% din spectatori sunt turişti veniţi la Sibiu special pentru acest spectacol.

Romică Rafa, un mic întreprinzător din Caransebeş, a accesat 150.000 de euro, fonduri UE nerambursabile, pentru utilaje de prelucrare a lemnului.

Primăria din Toulouse va transforma paşii trecătorilor în curent electric, instalând pe trotuare suprafeţe absorbante de energie.

România, Georgia şi Azerbaidjan vor aduce gaze în Europa pe un traseu care va ocoli cele trei mari puteri de la Marea Neagră: Rusia, Ucraina şi Turcia.

Banca Asiatică pentru Dezvoltare a revizuit în creştere importantă previziunile privind evoluţia economiilor din zonă în 2010: +7,5% faţă de -5,2% anul trecut.

Avionul care funcţionează cu energie solară (chiar şi noaptea) a efectuat cu succes primul zbor.

Statele Unite şi Rusia au semnat noul tratat START de reducere a arsenalelor nucleare.

Potrivit unui raport realizat de Pricewaterhouse­Coopers, Europa şi Africa de Nord pot să obţină până în 2050 tot necesarul de electricitate doar din resurse regenerabile.

În Etiopia s-a lansat o maşină electrică de numai 12.000 de dolari.

Persoanele infectate cu HIV ar putea fi tratate cu banalul biseptol.

Economia mondială îşi revine mai repede decât s-a estimat, susţin miniştrii de finanţe ai G20.

Banca Mondială a urcat de la 2,7% la 3,1% estimarea privind creşterea economică la nivel mondial pentru acest an. Ea anticipează că în 2011 economia va creşte cu 3,3%.

Imigranţii români au deschis până acum 50.000 de firme în Italia.

Opinii

Mai multe de la Tudor Calin zarojanu


Ultimele știri
Cele mai citite