Întâlnirea cu dracul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu se doreşte punerea la pământ a economiei? Ba da! Dacă un colaps e în folosul cui ştim noi, e chiar OK.

Săptămâna asta, mai mult ca oricând, Guvernul e depăşit. Boc&Comp dau imaginea completă a debandadei şi harababurii. Sunt prinşi la mijloc între FMI şi „capul de locuitor". În plus, cu finanţele pustii. Spectrul falimentului Greciei e o sperietoare. Declaraţiile firoscoşilor noştri miniştri se contrazic. Dacă nu ar fi dramatic ce se întâmplă, ar fi chiar comic. Bâlbâielile, pantalonadele, scheciurile umoristice sunt la ordinea zilei. Bucureştiul nu-şi dezminte reputaţia de capitală europeană a zvonurilor. Cooperativa „Zvonerul&răspândacul" face ravagii în folosul cui trebuie. Aşa aflăm cu emoţie - „pe surse", fireşte - că se trece la creşterea TVA la 25% şi a cotei unice la 20%, ştire care ne măreşte brusc tensiunea. Compatrioţi, fiţi calmi - se va ajunge la mai puţin în final! Naivi, vom răsufla uşuraţi că am scăpat cu mai puţin. A fost doar un zvon, dar deja nişte miliardari se pregătesc să-şi ducă euroii spre zări mai sigure. Alţii trec în economia subterană pe bani negri. Îi înţeleg, nu au chef să dea faliment. Noi, contribuabilii, pardon, nu avem încotro, rămânem la locurile noastre să plătim din greu eşecul Guvernului.

Mişto, o să avem câteva zeci de mii de firme falimentate. Şi ce e cu asta? La socoteală ies şi cam 150.000 de şomeri din sectorul privat - pe care Boc îl detestă din toată inima, deşi economia trăieşte în contul lui. Aşa îşi salvează funcţionarii, adică nătângii băgaţi pe criterii clientelare în posturi plătite de la bugetul public. E o filosofie aici: dacă tot nu reuşeşte să colecteze taxele trebuincioase pentru că lasă pe dinafară şmecherii, oamenii de partid şi pe cei de la care a cumpărat voturi cu chilu' de făină&ulei, îi pune pe fraieri să scoată mai mult din buzunar. Să fie învăţătură de minte! Nu se doreşte punerea la pământ a economiei? Ba da! Dacă un colaps e în folosul cui ştim noi, e chiar OK. Atunci de ce ne supărăm? Guvernatorul Băncii Naţionale zicea deunăzi că nu trebuie să mărim taxele şi impozitele în vreme de criză. Dar dacă Boc vrea să dea de dracu'?! Uite că vrea să se întâlnească cu întunecatul personaj!

Alt zvon lansat pe piaţă tot acum (ce coincidenţă!), de aceeaşi onorabilă cooperativă „Zvonerul&răspândacul", are menirea, în schimb, să ne liniştească. Aflaţi că se pregăteşte o remaniere!!! Adică ne dă Boc&Comp la cap într-un stil gangsteresc, dar după aia unii vor fi trimişi acasă ca „necompetenţi şi neperformanţi". Adică vom fi răzbunaţi. Concetăţeni, e cazul să nu mai fim nemulţumiţi, să nu mai ieşim în stradă, să nu mai înjurăm şefii - ni se va spune. Aţi văzut, Băse - tot el, săracul - a luat măsuri dure contra vinovaţilor. O fi, dar măsurile absurde vor rămâne în practică, lucrul esenţial. Suntem buni de plată. Vom rămâne cu satisfacţia prostească de a vedea nişte capete tăiate. Mersi frumos. Să le numărăm: Şeitan, Vlădescu, Funeriu, Videanu, eventual Berceanu. Aş începe cu Boc!!! Nu fiţi nefericiţi. O să aveţi de plătit nişte taxe în plus, pierdeţi la salariu şi la pensie, dar o să aveţi un guvern nou-nouţ. E un zvon care merită atenţie. Ne  distrage atenţia de la faptul că începe să sufle vântul prin buzunare ca viscolul în Siberia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite