De la Bombonel la Bombonica

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bombonica Dragnea se poate lăuda că e o patroană de succes în judeţul unde nu mişcă nimic fără aprobarea soţului dumneaei.

În timpul programului, dl Liviu Dragnea este preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Totodată, deţine însemnata funcţie de secretar general al Partidului Social Democrat. În această dublă calitate, dânsul administrează fie averea statului, ori, ca să fim mai precişi, a bietului judeţ de pe malul Dunării, fie problemele curente ale celei mai mari formaţiuni politice din opoziţie.

Seara, când se întoarce acasă cocoşat de grijile de peste zi, personajul public se transformă într-un cuminte subaltern al soţiei. Căci în domiciliul conjugal, trebuie s-o recunoaştem, sexul bate funcţia. Carevasăzică, în spatele dlui Dragnea se află, ca în cazul oricărui bărbat important, o femeie puternică. Exact aşa o putem descrie pe consoarta dumisale -„mâna de fier" a familiei şi, prin extensie, a judeţului. Asta în ciuda prenumelui care sună mai degrabă a diminutiv şi care smulge, probabil, zâmbete printre teleormăneni. O cheamă, ţineţi-vă bine, Bombonica!

În mod oficial, dânsa n-a deţinut niciodată demnităţi comparabile cu ale tovarăşului de viaţă. A lucrat pe post de contabil într-o fabrică de bere, iar în ultimii ani a ocupat modestul fotoliu de "coordonator" la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În afara serviciului plătit cu o leafă de la buget, adică mică, Bombonica Dragnea se poate lăuda că este o patroană de succes în judeţul unde nu mişcă nimic fără aprobarea soţului dumneaei. Curios lucru, dacă ne gândim că singurul "business" trecut în declaraţia de avere a capului familiei este Hotelul Turris din Turnu Măgurele. Stabilimentul, funcţionând într-o clă­dire părăginită de pe vremea regimului comunist, a fost preluat de dna Dragnea printr-o privatizare cu cântec, fiind subevaluat de vreo 500 de ori! Ulterior, hotelul a fost închiriat de Tel Drum, fostă societate a Consiliului Judeţean, privatizată la rândul ei cu multe semne de întrebare, patro­nată de foştii colegi de studenţie ai dlui Dragnea şi abonată, în prezent, la contractele insti­tuţiei pe care dânsul o conduce.

După cum a dezvăluit ziarul „Adevărul", două dintre lucrările câştigate de firma de casă a baronului pesedist, constând în refacerea unor drumuri comunale din fonduri europene, au făcut obiectul unui recent control al autorităţilor de la Bruxelles. În urma neregulilor descoperite, România riscă să piardă toate finanţările acordate prin Programul Operaţional Regional. Suma în cauză? Aproape 750 de milioane de euro!

Să recapitulăm: în anii '90, Bombonica pune mâna pe un hotel falimentar; între 2002 şi 2005, adică în timpul guvernării lui „Bombonel", amicii asfaltatori îi devin chiriaşi, apoi renovează hardughia pe cheltuiala lor; imediat după renovare, hotelul devine profitabil. Pentru ca, într-un final, firma cu pricina să primească pe bandă rulantă contracte de la instituţia prezidată de onor soţul Bombonicăi. Să mai zică cineva că nu există „recunoştinţă" pe lumea asta! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite