Stan, Bran şi Victor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Că bine le mai zice şi Andrei Pleşu: „Victor Ponta e tânăr şi cu o mentalitate senilă“. După ce l-a tot alergat cu maceta, ca mentorul Che, pe fugarul Geoană, dl Ponta a reuşit, în fine, să-l proptească.

Şi-a pus la bătaie demisia numai să-l vadă suspendat. Ca un personaj evadat dintr-un dicţionar etnobotanic, dl Ponta a dat apoi o fugă la colegii din Opoziţie cu care a convenit un pact anti-Putere. La despărţire, din capul uşii, dl Ponta a ţinut să dea nişte asigurări oarecum tautologice: „Noi nu lăsăm pe nimeni în ofsaid, noi suntem serioși..." Cu seriozitatea lăsată însă în ofsaid, dl Ponta a zbughit-o imediat spre Cotroceni pentru a-l întâlni pe preşedintele Băsescu, pe care tocmai îl poreclise Scaraoţchi.

Decizia vizitei fusese luată pe picior, greii partidului lăsându-l pe dl Ponta să-şi meşteşugească de capul lui imaginea de lider maxim al PSD. Vin Sărbătorile, de ce să nu-i facă hatârul lui Victoraş despre care cârcotaşii din partid spun că încă ar mai crede în Moş Crăciun? Ceaiul de la ora 5 cu care l-a tratat dl Băsescu era, desigur, doar o infuzie de mătrăgună. Dl Băsescu a savurat agitaţia tânărului cu mentalitate senilă Ponta, care venise la Şeful Iadului pentru a nu obţine nimic. A reuşit, totuşi, să se facă de râs. I-a cerut preşedintelui s-o elimine pe Roberta Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor. Preşedintele l-a bătut pe umăr, dându-i două sfaturi: să meargă la dl Boc şi să mai închidă ochii până ce trec nişte legi cruciale de Parlament.

Chiar să nu fi intrat dl Ponta nici măcar în faza puberală a politicii şi să fi pătruns în ringul de la Cotroceni doar pentru a ieşi de acolo şi mai groggy? Să fi avut dl Ponta o agendă ascunsă, cu propunerea unui troc a cărui miză halucinogenă putea fi expulzarea dlui Geoană din fruntea Senatului şi înlocuirea acestuia cu un om al său, de casă? Liberalii mimează indiferenţa, deşi acrobaţia coccigiană a dlui Ponta le-a turnat plumb în picioare.

Cum să mai întreţii, chiar dacă la foc mic, ideea Opoziţiei unite când, la o jumătate de ceas după ce bătuse palma în sensul de strategie anti-Putere, dl Ponta şi-a aşezat grumazul pe butucul versatului decapitator Traian Băsescu? Dl Ponta nu putea să transmită un mesaj politic mai prost în vremuri în care, cu larga contribuţie a sărăcirii naţiei, speranţa în alternativa Opoziţiei a depăşit stadiul înfiripării. Dl Ponta şi, prin asumare tacită, PSD au stricat maşinăria Opoziţiei, astfel că poporul poate dormi liniştit: PDL are grijă de el! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite