Dl Băsescu a dat dezlegare la câini

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Who let the dogs out?" Dl Băsescu, cine altcineva se putea pogorî asupra oastei pedeliştilor pentru a le da dezlegare la câini?

Îngerul radios de după ciuruiala de acum mai an se prăbuşeşte în focul abia înteţit al gheenei sondajelor de opinie. Încolţit de procente ameninţătoare şi având la picioarele sale un PDL nesimţitor la arşiţa apropiată a deşertului, Preşedintele a dat drumul haitelor sale strategice. Sunt puse pe sfâşiat DNA, Curtea de Conturi, Garda Financiară, ANI, ANAF, Curtea Constituţională, serviciile secrete şi toate instituţiile pe care dl Băsescu a reuşit să le reformeze după pohta ce-a pohtit.

Arestarea Preşedintelui C.J. Argeş are doar sonoritatea unei chemări la luptă. Constantin Nicolescu, unul dintre baronii grei ai PSD, cu trecut de spion ceauşist (aşa figurează pe lista unui „Armaghedon") şi pumn oţelit al lungii mâini a guvernării Năstase, este un bec chior al democraţiei. A fost săltat în piaţa publică, în capitala unui judeţ roşu, tocmai el pentru că are valoarea unei capturi de lux a forţei portocalii. Să ştie votantul că neportocaliul înseamnă pericol social şi trebuie băgat la răcoare şi în sperieţi. Următorul pe listă? Ar fi aflat Victor Ponta de la mai mulţi martori oculari: i se pregăteşte ceva ascuţit şi tăios şi gâtlejelui primarului pesedist al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Până la el însă, iese ANI din teaca prezidenţială şi dă de veste că încă din decembrie 2008 senatorul liberal, fireşte, de Argeş, Mircea Diaconu este incompatibil! Acum a aflat ANI, „în urma publicării unui material de presă". Cutremurătoare coincidenţă!

Arma albă preferată a dlui Băsescu a fost dintotdeauna prigonirea criticilor săi. S-a aflat Mircea Dinescu de partea lui Traian Băsescu în ultima campanie pentru Cotroceni? Nu. Rezultatul? Imediat după victoria dlui Băsescu, dl Dinescu a fost găsit incompatibil şi era să-şi piardă şi câteva sute de hectare de sub picioare. A fost Răzvan Dumitrescu un moderator cuminte cu Traian Băsescu? Nţ! Nici nu s-au închis bine urnele şi Garda Financiară a tăbărât într-un control, desigur, de rutină asupra firmei media a acestuia. PDL strânge rândurile pentru bătălia finală: „...începe un război şi va fi care pe care" - ar fi aflat ÎPS Calinic, Arhiepis­cop al Argeşului şi Muscelului, de la un senator al PDL de-al locului. Cam de asta s-a şi apucat dl Băsescu, de „care pe care". Dacă nu-şi asmute dulăii acum, s-ar pu­­­tea să-i găsească sterilizaţi şi plini de cipuri. În cazul ideal. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite