La ţăcăneală, birjar!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vom avea creştere economică în acest an de 1,5%, a promis Georgescu, şi Gâdea l-a aprobat.

Am deschis televizorul, seara, în prima zi a săptămânii. După o zi de muncă. La TVR 1 vorbea Crin Antonescu despre Legea Referendumului. Vorbea întruna, nimic de reţinut. La aceeaşi oră, la B1 TV, Robert Turcescu şi Grigore Cartianu îl „băteau ca la fasole" pe Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului, băteau degeaba, pentru că individul le răspundea cu aroganţe. Multe vorbe încrâncenate, nicio idee. După încleştarea de la Turcescu, a urmat la aceeaşi televiziune Traian Băsescu, Ion Cristoiu şi Nelu Barbu. Ultimii doi în calitatea de „ridicători la fileu". Băsescu s-a simţit în largul său, parcă ar fi fost în studioul de la OTV, cu Dan Diaconescu, pe vremea când cei doi se plăceau.

A dat de pământ cu toţi muşteriii: Ponta, Antonescu, Marga, Ecaterina Andronescu, o incompatibilă pe care a acceptat-o în postul de ministru al Educaţiei aşa, incompatibilă cum este, ca să nu facă scandal... Treacă de la Băse!

Dar Andronescu pe care tocmai o toca Băsescu la Cristoiu era vecina lor de... canal TV! La două butoane de telecomandă, Andronescu juca pe România TV şi-l „albea" pe Ponta de plagiat, premierul e nevinovat! Dar Ponta era mai la vale pe telecomandă, pe Realitatea TV, îl buşea pe Băsescu, în prezenţa lui Adrian Cioroianu şi a ţâfnoasei Andreea Creţulescu. (A fost mai potolită în prezenţa primului ministru.) Ponta a vorbit şi despre măsurile de relansare economică pe care, culmea!, amploaiatul său din Guvern, ministrul Florin Georgescu, le debita la aceeaşi oră, unde alt undeva?, decât la Antena 3, în faţa lui Mihai Gâdea, alt „ridicător la fileu". Gâdea nu pricepea ce zicea ministrul Finanţelor, nebărbierit, obosit ca un hamal din port (am înţeles că de dimineaţă începuse cu interviurile), dar întreba aşa, ca să-i ridice mingi. Vom avea relansare şi creştere economică în acest an de 1,5%, a promis Georgescu, şi Gâdea l-a aprobat. Uitându-mă la mutra boţită de atâta vorbărie a lui Florin Georgescu am avut cumplita senzaţie că prin apropiere, pe o televiziune vecină, vorbeşte fostul premier Nicolae Văcăroiu. Dar m-a trezit din amintirea sinistrei guvernări Văcăroiu, culmea!, Dan Mihalache, vioi şi arogant, într-un talk-show pe TVR Info, care îi dădea cu tifla unui PDL-ist timid şi crispat, nu contează numele. Mihalache era pe cai mari, scăpase de „biciul" lui Cartianu, care se mutase la naşul său, pe Naşul TV.

Am închis televizorul. Aceşti oameni muncesc? A doua zi, dimineaţa, cobor din bloc. Văd în capătul străzii nişte pensionari care strigă, dau din mâini, să vezi că oamenii au ieşit în stradă, protestează, gata, le-a ajuns, s-au săturat de ţăcăneala asta a politicienilor care îmbolnăveşte poporul! „Porumboiul e un prost pentru că a dat atâţia bani pe Coman! Un prost, auzi?", striga din rărunchi un pensionar către un alt pensionar care urla şi el ceva despre Rapid, despre Copos... Intru în metrou, mă duc la serviciu, dă, Doamne, să am de muncă!

Petre Barbu este senior editor "Adevărul"

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite