Elena Udrea. Stop!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu stă în puterea premierului Boc remanierea Elenei Udrea. Preşedintele ar trebui să dea dovadă de sânge rece.

Cariera ministerială a Elenei Udrea trebuie să se oprească aici. Eşecul de la Shanghai este oglinda care arată realitatea, dincolo de fardul propagandei politice. Elena Udrea, altfel un bun debater, o persoană mereu cu replica la ea şi, unii ar spune, cu tupeu, s-a dovedit depăşită de evenimente.

Pur şi simplu, atunci când este vorba despre lansarea brandului de ţară, nu ai voie să ratezi. Nimic nu trebuia lăsat la voia întâmplrii. Logoul în jurul căruia a izbucnit scandalul trebuia supus unor verificări minuţioase. Şi, obligatoriu, unei dezbateri publice. Penibilul ar fi fost evitat de la bun început. Spectacolul de la Expo 2010 Shanghai trebuia pregătit de profesionişti, pentru a nu lăsa jalnica impresie de încropeală. Acum, persoane din staful ministrului se plâng pe la colţuri de piedicile puse de partea chineză, altminteri proprietara expoziţiei - anumite elemente din spectacol ar fi fost respinse, la fel şi accesul publicului chinez la festivitatea de lansare. Posibil. Dar dacă aşa au stat lucrurile, lansarea nu ar fi trebuit să aibă loc la Shanghai, ci acolo unde românii ar fi avut situaţia sub control. Aşa ar fi procedat orice manager profesionist. Din păcate, lansarea a apărut ca un eveniment menit să o pună în centrul său pe Elena Udrea mai mult decât pe România. Iar pentru asta, Elena Udrea trebuie să plătească.

E adevărat, în ultima perioadă, Elena Udrea a evoluat enorm, de le femeia blondă cu cele mai scurte fuste din vecinătatea preşedintelui Traian Băsescu la redutabilul activist politic de azi. Dar, cu toată susţinerea preşedintelui, greu de explicat cu argumente raţionale, această evoluţie nu poate constitui baza profesională pentru un ministru al Dezvoltării. Vorbim despre un ministru al cărui principal punct din fişa postului îl reprezintă elaborarea marilor proiecte de dezvoltare, atragerea de fonduri europene şi nu numai. Un asemenea minister are nevoie în fruntea sa de un vizionar, secondat de o echipă de profesionişti. Fără supărare, dar e o pălărie prea mare pentru Elena Udrea. Nimic din trecutul ei profesional nu o recomandă pentru un asemena post. Episodul Shanghai a dovedit-o cu prisosinţă.

În lumea politică se spune că nu stă în puterea premierului Boc remanierea Elenei Udrea. Şi că, în acest caz, decizia se află doar în mâinile preşedintelui Băsescu. Dacă aşa stau lucrurile, preşedintele ar trebui să dea dovadă de sânge rece. Ar pierde un susţinător fidel, un activist înfocat. Dar ar da întregii ţări mesajul că înaintea oricăror considerente de ordin politic şi personal, competenţa este cea care contează. Altfel, reforma statului rămâne vorbă în vânt şi gargară politică de joasă speţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite