Cum ne-a salvat ziua domnul Columbeanu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum vreo câteva ore, când pe internet a apărut filmuleţul în care domnul Irinel Columbeanu îşi anunţa canditatura la Primăria Capitalei, colegii de la ediţia web m-au rugat să scriu câteva rânduri - cum s-ar zice, subiect suculent, audienţă garantată!

Păi... nu cred ca am ce să scriu... nu mi se pare ceva important, am încercat să scap. Cum, nu vezi? Scena politică este invadată se astfel de ... mi s-a răspuns.

Săraca scenă politică! Parcă se gândeşte cineva să o întrebe, înainte să se suie pe dânsa!

Câteva ore mai târziu, o ştire din jurnalele TV m-a salvat şi m-a luminat. Cică „cercetătorii britanici" ( fireşte, alţii decât „cercetătorii australieni") au stabilit că ziua de 3 ianuarie este cea mai deprimantă din an.

Asta era! Domnul Columbeanu s-a gândit să ne descreţească frunţile în această primă zi de lucru din 2012. Îi mulţumesc, pe această cale. Filmuleţul chiar a fost distractiv.

Şi totuşi... Să presupunem că astăzi şi-ar mai fi anunţat candidatura un profesor universitar, un absolvent de ştiinţe politice, un cetăţean onorabil, cu pregătire şi prestanţă, animat de spiritul civic. I-ar fi băgat cineva în seamă? I-ar mai fi „rostogolit" televiziunile şi paginile web?

În definitiv, ce l-ar deosebi pe un asemenea cetăţean de domnul Columbeanu? Contul din bancă? Sau, poate, divorţul de Monica?

Ovidiu Nahoi este senior editor Adevărul

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite