Vai Steaua Noastră în grad de Cavaler

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tu cu cât crezi că va creşte economia României? Spune-ţi părerea acum şi te poţi număra printre analiştii ţării.

Dacă ai o presimţire, dacă ai dat în bobi, dacă te-ai uitat la ştiri sau, ştiu eu, ai ghicit în gaura din pantoful lui Jeffrey Franks, acum ai ocazia să devii vedetă. Vezi mai jos ce au zis ceilalţi şi postează pe adevarul.ro, la rubrica comentarii, previziunea ta!

- Comisia Europeană: creştere de 3,7%  în 2012 bazată pe consum şi creşterea salariilor în mediul privat.

- FMI în aprilie: creştere de 4,4% în 2012 bazată pe cifrele raportate de Guvernul Boc.

- FMI în mai: creştere de 3,5% bazată pe aflarea adevăratelor cifre neraportate de Guvernul Boc.

- Ernst&Young: creştere de 4% în 2012 bazată pe o analiză swot făcută din avion, la clasa business.

- Ion Ariton, ministrul Economiei: 3,5% - 4% în 2012-2013, o previziune bazată pe declaraţiile preşedintelui Băsescu, la care a adăugat o marjă de eroare proprie generată în Excel.

Niciuna dintre instituţiile şi persoanele de mai sus nu a prognozat criza economică din 2008. Mai puţin Traian Băsescu, care ar fi simţit că vine criza economică, însă, din cauza nodului marinăresc ce i s-a pus în gât, nu a putut să spună şi „romnilor". I-a anunţat abia în 2010 că le taie salariile şi că de vină sunt Tăriceanu şi Iliescu.

De asemenea, fostul şef al FMI Domenique Strauss-Can-Can nu a putut prognoza criza mondială pentru că citea revista „GoodHousekeeping", fiind interesat de ultimele tendinţe în materie de costumaţii pentru cameriste.

„Incapacitatea Fondului de a preveni posibilitatea unei crize sistemice suficient de rapid este un fapt care ar trebui să ne facă mai modeşti, pe care instituţia l-a recunoscut cu sinceritate", afirma alergătorul de FeMeI în decembrie 2010. Acum, Strauss-Can-Can este suficient de modest. Măcar el n-a dat vina pe foştii directori ai Fondului. Revenind la concursul nostru, nu uita să postezi la comentarii previziunea ta de creştere economică şi poţi câştiga o invitaţie la un show de televiziune, un post de consilier economic la Cotroceni sau chiar ordinul Vai Steaua Ta în grad de Cavaler. Succes! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite