State handicapate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

M-a bufnit râsul când am văzut cum a fost botezată insula grecească Zakyntos în presa elenă: insula oarbă (blind island).

Asta pentru că peste 700 de greci, adică 2% din populaţia insulei, primesc indemnizaţii de handicap pentru nevăzători, deşi ei văd mai bine ca vulturii. Ministerul Sănătăţii din Grecia a demarat o anchetă şi a descoperit că certificatele au fost eliberate în perioade preelectorale.

Aşa-i că sună foarte familiar? Ziarul „Adevărul" a dezvăluit anul trecut o situaţie identică, dintr-o localitate de pe lângă Timişoara, unde 25% din populaţie avea certificate de nevăzători. Oamenii vedeau perfect, aveau permise de conducere, conduceau scutere, tăiau lemne cu drujba, dar încasau ilegal câteva zeci de mii de lei de la bugetul statului. Nu-mi mai vine să râd!

Trebuie să recunosc că Traian Băsescu avea dreptate când declara că suntem un popor de handicapaţi şi de bolnavi dacă ne luăm după numărul exagerat de mare de certificate de handicap şi pensionari pe caz de boală pe care bugetul de asigurări sociale abia îi mai poate duce în spate. Însă clasa politică a întreţinut acest cancer social, mai ales în perioade electorale. Permisivitatea guvernelor în ceea ce-i priveşte pe medicii care şi-au construit adevărate reţele de scos handicapaţi pe bandă rulantă a condus la căpuşarea bugetul statului şi, în definitiv, la îmbolnăvirea economiei. Pentru că aceşti falşi bolnavi, absolut apţi din toate punctele de vedere, nu numai că primesc bani nemeritaţi din buzunarele noastre, ale tuturor, dar lipsesc şi de pe piaţa muncii. Mai adăugaţi un sistem de pensii bolnav, un cod al muncii şchiop, un sistem medical corupt şi idiot şi veţi obţine portretul perfect al unui stat social bolnav. Grecii protestează faţă de tăierea celui de-al treisprezecelea salariu, dar îşi fură singuri căciula. Românii fac la fel: se plâng de guvernanţi, de spitalele din România, de tăierile de salarii, dar ies la pensie anticipat la 40 de ani, dau şpagă pentru certificate de handicapaţi şi îi votează pe cei care le dau o pungă de zahăr şi o sticlă de ulei. Statisticile arată că un angajat român duce în spate trei asistaţi social. Grecia şi România sunt state handicapate şi, până nu se revizuieşte legislaţia şi nu se înăspresc sancţiunile pentru cei care fraudează statul, aşa vor rămâne.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite