Să-ţi fie ruşine, Primarule!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu aş fi vrut să-mi încep anul 2011 cu reproşuri, dar cum e posibil, domnule primar general al Capitalei, să nu vă treacă prin cap să-l invitaţi pe Traian Băsescu în noaptea de Revelion în piaţă, alături de români?

Nici măcar primarii de sector (cei care au mai organizat ceva) nu l-au invitat la vanghelioanele, negoiţoanele, poteraşioanele sau onţanele lor pe preşedintele ţării.

Adică faceţi balamuc cu Loredana Groza, Connect-R (ăla de are tricou cu „sunt ţigan"), Buzdugan, Morar, şi nu-l invitaţi pe...? De la Predeal, de unde şi-a petrecut Revelionul, alături de ministrul Finanţelor, cel al Apărării şi premierul Boc, Preşedintele le-a spus sâmbătă jurnaliştilor că a lipsit din piaţa publică în noaptea dintre ani pentru că nu l-a chemat nimeni.

„Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă trebuie să te invite un primar", a declarat şeful statului. Trist! Să fii departe de cei care te-au ales chiar în noaptea dintre ani... să nu le poţi ura tradiţionalul „să trăiţi bine!" şi să staaai aşa cu Oprea, Iordănescu şi Ialomiţianu la masă... cred că este trist. Dar măcar nu eşti nevoit să dai piept cu nemulţumirea oamenilor care s-au confruntat cu un an 2010 extrem de greu. Oameni care s-au trezit  cu salariile tăiate pentru că cineva nu credea în criză, altcineva credea, dar tăcea fiindcă erau alegeri, iar altcineva se împrumuta în draci în contul unui acord cu FMI.

Măcar nu eşti nevoit să simţi furia oamenilor după un an plin de minciuni şi incompetenţă în rândul politicienilor. Nu eşti obligat să rişti să auzi câteva mii de tineri huiduindu-te la scenă deschisă. Nu eşti obligat să pui în mişcare tot SPP-ul ca să te asiguri că nu îţi iei niciun bulgăre de zăpadă în cap.

Nu mai eşti nevoit să înghiţi aceeaşi şi aceeaşi poveste de genul „Şefu', era un grup de agitatori aduşi de PSD. Erau plătiţi! Nu erau mulţi, dar strigau tare...". Cred că aţi obosit, domnule Preşedinte, să vă minţiţi. În plus, cred că aţi făcut o alegere înţeleaptă să petreceţi alături de Oprea cel independent, Ialomiţianu, maestrul finanţelor ţării, şi Anghel Iordănescu, general de multe stele. E mai bine pentru toată lumea! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite