PDL îşi bagă legea în audiovizual

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru muschetari din partidul de guvernare s-au gândit să dea o lege prin care PDL-ul să apară la televizor.

Este vorba de Raluca Turcan (şefa Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor), Brânduşa Novac, Doiniţa Chircu şi Cezar Preda. Cum stăteau ei aşa şi se uitau la televizor, la emisiunile de ştiri, la talkshow-uri, au sesizat ceva: majoritatea celor care apar „pe sticlă" critică tembelismul Guvernului. Cum?! Când lumea le e deschisă... să se-mpiedice de-un ciot? Ciotul fiind dreptul la exprimare, în acest caz.

Aşa că, cei patru muschetari s-au gândit să schimbe acest lucru şi au depus la Cameră un proiect de act normativ care prevede, printre altele, ca numărul de invitaţi ai Puterii să fie egal cu cel al reprezentanţilor Opoziţiei, ţinând cont de ponderea fiecărui partid parlamentar. Este o idioţenie! O televiziune privată, cum este B1, de exemplu, poate să aibă ce politică editorială vrea. Aşa încât, fostul studio al lui Radu Moraru alias Naşu' de la acest post a fost populat de membrii partidului de guvernare de fiecare dată când voiau muşchii lui Bobby Păunescu.

În cealaltă tabără, studioul Antenei 3 a fost mereu plin de reprezentanţii Opoziţiei. Aşa este peste tot în lume. Nu mă poate obliga nimeni pe mine, patron de televiziune, pe banii mei (cum ar zice Becali), să invit pe cine îmi dictează Raluca Turcan. Este foarte adevărat că sunt emisiuni de dezbatere politică la Antene şi Realitatea lipsite de deontologie profesională, de echilibru al opiniilor, multe dintre ele arătând mai degrabă a execuţii publice. Pentru asta am o telecomandă la îndemână să schimb postul.

De asemenea, autointerviurile lui Traian Băsescu de la TVR sau ştirile site-urilor afiliate Puterii, în care sunt chestionaţi doar reprezentanţii ei, sunt desuete. Nu urmăresc aşa ceva, nu citesc asemenea ştiri. De aici însă şi până la a condiţiona ponderea reprezentanţilor partidelor politice în emisiuni în funcţie de ponderea partidelor parlamentare, este cale lungă. Dacă TVR-ul vrea să facă mâine o dezbatere despre Legea educaţiei, ar trebui să invite doi PDL-işti, 1,5 PSD-işti, un PNL-ist şi un pantof de-al unui reprezentant al minorităţilor, nu?! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite