Nihilistul de serviciu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, eu sunt nihilistul de serviciu care aruncă în piaţă ştiri negative despre România. După ce veţi fi citit aceste rânduri, îngroziţi, vi se va face aşa o frică de ziua de mâine, încât veţi ascunde banii la ciorap pentru zilele negre ce urmează.

Hai, recunoaşteţi că aveţi bani, dar nu vreţi să-i arătaţi! Premierul Emil Boc a zis că televiziunile întreţin constant nihilismul şi aruncă cu ştiri negative care au un impact psihologic negativ asupra românilor şi le limitează cheltuielile. Pardon? Din acest motiv nu mai merg românii la cumpărături, pentru că există „nihilişti" care îi manipulează? Nu că nu ar mai avea bani, puterea de cumpărare scăzând cu 25% în 2010, faţă de anul precedent. Nu din cauza scumpirilor nejustificate ale producătorilor de alimente. Nu din cauza legilor idioate concepute de o gaşcă de incompetenţi care au ras din economie peste 200.000 de firme în ultimii doi ani şi au ridicat rata şomajului la 10% (cel real, nu din statistici!)

Mai sunt şi nihiliştii externi, precum Eurostat (Biroul European de Statistică), care plasează România pe ultimul loc la orice. Şi ăştia bagă românii în sperieţi şi deformează realitatea. Mai are rost să-i amintim domnului Boc că nihilism nu înseamnă ce crede Domnia Sa? Cei care publică informaţii negative nu sunt nihilişti, domnule premier. Pot fi, în cel mai rău caz, sceptici, pesimişti, rău intenţionaţi, moguli, pesedişti, tonomate, dar nu nihilişti. Dicţionarul Explicativ al Limbii Române dă următoarea definiţie pentru nihilism: NIHILÍSM s.n. Atitudine, tendinţă, concepţie sau manifestare care neagă rânduielile, instituţiile, morala, tradiţiile culturale existente într-o societate dată, fără să le opună, în schimb, altele superioare; atitudine de negare absolută.

Eu cred că ştirile negative reflectă realitatea actuală. Într-o Românie săracă, sufocată de incompetenţa statului care construieşte sute de săli polivalente şi ia banii de scutece ai mamelor, nu ai cum să te simţi în siguranţă. Nu vă mai gândiţi la efectul psihologic al ştirilor negative, la flacăra violet, la nihilişti şi la moguli. Nu aici e problema. Uitaţi-vă în imediata apropiere, în aparatul guvernamental. Acolo este nihilismul!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite