Când va simţi tata c-am ieşit din criză

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vom ieşi din recesiune!

Cum, din nou? Da, dar acum ştim data fixă. Cică la sfârşitul lunii! Cred că... pe 30 martie, aşa, pe la două şi-un sfert. Şi vom trăi mai bine? Da, cu 0, ceva%. L-am sunat repede pe tata să-i spun!

Sincer vorbind, de câte ori şi din câte guri nu aţi auzit această veste minunată că vom ieşi din recesiune? De la Emil Boc am auzit-o de cel puţin zece ori. De la Traian Băsescu... cine stă să-i mai numere prostiile scoase pe gură? Am mai auzit-o şi de la consiliera de stat Andreea Paul Vass (e o doamnă blondă care-l consiliază pe partea economică pe domnul Boc). De la Elena Udrea (e tot o doamnă blondă care-l consiliază pe toate părţile pe domnul Băsescu). Şi de la toţi cei aflaţi la guvernare şi care sunt invitaţi permanent la televizor.

Acum, a revenit în spaţiul public femeistul Jeffrey Franks. El este sigur că, la finele primului trimestru din acest an, vom avea o nouă creştere economică şi că în a doua jumătate a anului şi românii vor simţi, în fine, că trăiesc mai bine. Minunat! Tata s-a bucurat sincer şi le-a şi transmis ceva celor care au făcut să se întâmple acest lucru, însă spaţiul limitat de aici nu-mi permite să-l citez...

Ce a dus la această creştere preconizată? „Industria care s-a consolidat", spune femeistul, citindu-ne cifrele statistice. S-o fi consolidat, dar Arpechim şi Cisnădie tot s-au închis şi, în general, în ultimii doi ani au cam dispărut vreo 200.000 de firme. Multe aveau activităţi industriale. Dar tata s-a bucurat totuşi că a crescut industria.

„Exporturile au crescut", mai spune Franks. Aşa este. Însă, mare grijă cu ai noştri campioni ai exporturilor, Dacia, Mittal şi Petrom! Indienii de la Mittal şantajează statul cu disponibilizări sau chiar cu mutarea producţiei din România dacă nu primesc energie ieftină, francezii de la Dacia îşi construiesc o fabrică în Maroc pentru a avea soluţie de backup în cazul în care îi mai bâzâie sindicatele de la Piteşti, iar austriecii de la Petrom... ăştia chiar pot face ce vor în România, prietenii ştiu de ce. Domnule Franks, dacă m-aţi făcut să-l dezinformez pe tata şi nu ieşim nici poimâine din recesiune... ne supărăm! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite