Viorel Micula, botezătorul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că i-am lăsat telecomanda lui fiu-meu, televizorul meu a stat preţ de două ore pe Naţional TV dublând astfel  audienţa canalului. Din sfert în sfert de oră l-am putut vedea pe Viorel Micula, patronul postului TV, îngheţând de frig alături de un sobor de preoţi la obârşia afacerii sale, Izvorul Minunilor de la Stâna de Vale, judeţul Bihor.

Cu capul gol,la costum, Micula asista la Sfinţirea apei "Izvorul Minunilor", eveniment filmat de trei operatori. Iar preotul grăia: „Sfinţeşte, Doamne, Izvorul Minunilooooooor, aaaamiiiiin!” La sfârşitul slujbei, a predicat preotul, apoi a predicat Micula care a ţinut să sublinieze că apa sa plată s-a transformat de Bobotează în tămăduitor pentru trup şi suflet.

Adică nu ţine doar de sete, te şi sfinţeşte! Concurenţa de pe piaţa apei plate cu lamâie nici nu-şi dă seama că a fost pusă cu botul pe labe. European Drinks va avea în peturi aghiasmă la preţ de apă plată. Mesajul publicitar al celor de la European Drinks se va schimba radical de azi înainte: în loc de ”apă de legendă”, va fi „Aghiasmă de legendă”. Şi răcoritoarele, care se produc tot cu apă de la Stâna de Vale, vor fi repoziţionate în piaţă. Deja văd spoturile la TV: “Bea aghiasmă la 2,5 litri la preţ de doi litri!” sau “Tutti Fresh cu aromă de busuioc ca să ai pe loc noroc!“

Cei de la Coca-Cola au pierdut timpul degeaba pe meleagurile mioritce. Nu s-au gândit să sfinţească apa şi să scoată de Sărbători o Fanta aghesmuită. De Pepsi, nici nu mai zic. Un Mountain Dew produs pe Muntele Măslinilor din Israel sau pe Muntele Athos ar fi prins foarte bine în România. Oricum, cred că bancul în care Capul Bisericii negociază cu cei de la Coca-Cola care vor să se introducă în rugăciunea “Tatăl Nostru” sintagma “Cola noastră cea de toate zilele” în loc de “Pâinea noastră cea de toate zilele”, iar Sfinţia Sa întreabă când expiră contractul cu cei de la brutărie, este foarte real. Ce caută Biserica în afacerile de marketing ale lui Viorel Micula?!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite