Trăiască Partidul Democrat-Liberal în frunte cu iubitul conducător Traian Băsescu!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dar nu numai el. Odată la patru ani schimbăm doar olecuţă numele proprii. În rest, e la fel. Trăiască... Partidul Social Democrat, Partidul Liberal, Iliescu, Năstase, Tăriceanu ori alte denumiri de astea care ne provoacă o lehamite ce ne-a ajuns până în străfundurile ultimului nerv. Trăiască toţi pe prostia şi ignoranţa noastră!

Pe flegma cu sânge ce o simţim între dinţi după ce am tras ca boii la jug de dimineaţă până seara. Pe gustul rău din gură ce îl avem în zori când ne trezim cu soarele în ochi şi cu gândul la „ce-o să se mai întâmple astăzi”. Pe batistele înnodate în care ne ţinem arginţii. Pe dinţii subţiaţi de atâtea scrânşneli în faţa ghişeului unei birocrate nesimţite. Pe cele o mie şi una de taxe cu care ne burduşesc cutia poştală lună de lună.

Să trăiască cu toţii BINE! Aşa cum, de exemplu, trăieşte şi doamna, domnişoara,  fata lu’ tăticu, Ruxandra Brutaru, fosta directoare a TAROM, care a spart 100 de milioane de euro în doi ani. Căci acestea sunt pierderile companiei produse în mandatul ei. 100.000.000 de euro. Vă repet cifra pentru că oricum, garantat, puţini, foarte puţini ştim ce înseamnă banii aceştia.

Tu, fată! Ruxandra - căci ne putem spune pe nume, aşa ca între femei de 30 de ani, nu? - eşti tare, surioară! Sunt invidioasă! Recunosc! Şi eu când îmi ridic leafa lunară din cutia metalică ce îmi cere coduri de acces şi taxe de administrare, mă duc şi sparg câte o sută-două. Dar de lei. Dar tu, fată, ai avut unica şansă de a învăţa de la tăticii tăi politici (ştii tu, Orban, Berceanu, Băsescu... bărbaţi cu B mare) cum să spargi 100 de milioane de euro. Asta înseamnă în lei?... Tu, fată, nici nu pot calcula. Şi apoi ştii că eu sunt mai proastă. Că eu nu am diplome de alea de prin America, Franţa. Nu am MBA sau alte litere de astea agăţate pe pereţi. Ce tare eşti, ce deşteaptă, ce conducător viitor vei fi tu, ce Năstase, Udre sau un alt  ...escu va ieşi din tine. Sunt sigură!

Căci tu tocmai ţi-ai dat examenul de licenţă la Şcoala Superioară de Partid pentru Golănii pe Banii Publici. Şi ai trecut cu brio. Profesorii tăi s-au dovedit a fi excelenţi. Cum ai făcut tu să dispară şi să se volatilizeze din banii publici o avere. Şi sunt ferm convinsă că din jilţurile lor mari şi moi, „părinţii spirituali” se simt mândri.

Nu pot să nu mă întreb câte minuni de astea ca tine mai sunt împrăştiate prin ţară. Ce lovituri maestre reuşesc şi ei. Nu pot să nu mă gândesc că voi sunteţi pentru cei de acum de la putere speranţa zilei de mâine. Şi că, în curând, din piepturile noastre va ieşi un nou strigăt de... trăiască!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite