La un semn, cade Guvernul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii aleşi şi plătiţi de popor ca să facă legi pentru cetăţeni votează după semne, nu după conştiinţa lor. Un domn, lider al unui grup parlamentar, face un semn din cap. Sau din nas. Parlamentarii nu citesc propunerile legislative, ei au ochii aţintiţi la liderul lor.

Dacă acesta îşi bagă un deget în nas, de pildă, toată lumea înţelege că trebuie să voteze pentru. Dacă în schimb se scarpină în ureche cu degetul mic, este clar că trebuie să voteze împotrivă. Aşa s-a întâmplat ieri când grupul parlamentar al PDL a votat “din greşeală” reducerea TVA la alimente la 5%.  “Pot să spun că eroarea îmi aparţine. Eu am făcut semnul din care deputaţii din PDL au înţeles că trebuie votată legea", s-a scuzat liderul portocaliu.

Minunat! Vă daţi seama cum s-au votat legile până acum? Credeţi că a stat cineva vreodată să citească un rând din iniţiativele legislative? Nu, s-a votat la semnele liderilor. Dar dacă liderul face semnul greşit când se votează bugetul? Rămânem fără buget? Sau când se votează legea pensiilor, a salarizării, a educaţiei? "E greşeala mea că am diminuat TVA-ul la alimente", a spus şi William Brânză, de la PDL. El şi-a motivat greşeala prin faptul că a avut "încredere în domnul Toader". Şi noi avem încredere în dumneavoastră, domnule Toader, că veţi încurca semnele mereu. Noi, cetăţenii, nu putem decât să ne bucurăm, pentru că în acest mod mai avem o speranţă ca acest guvern impotent va pleca acasă. Ce-ar fi ca la moţiunea de cenzură depusă de opoziţie toţi parlamentarii PD-L să voteze din greşeală? Domnule Toader, vă rog frumos să vă scărpinaţi în nas din greşeală şi acest Guvern să pice. Din greşeală!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite