Dezaxaţii de pe forum

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există o latrină a gândirii şi a expresiilor umane mai urât mirositoare decât cea de pe forumurile ziarelor. Câmpurile de comentarii au devenit locul în care toţi frustraţii sexual, inadaptaţii social şi ipocriţii şi-au construit împărăţia.

Şi cel mai grav este că nu există nici cea mai mică urmă de cenzură a acestor dezaxaţi. Aşa cum, în viaţa reală, sunt legi care bagă asemenea specimene umane după gratii. Aşa cum, pentru o simplă înjurătură spusă unui vecin, poţi da cu subsemnatul la Poliţie şi te poţi alege cel puţin c-o amendă.

Ar fi bine dacă pe internet comentariile s-ar reduce la o simplă înjurătură. Însă nu e aşa. Orice psihopat are impresia că este judecătorul suprem şi-şi varsă inepţiile în valuri. Ascuns în spatele unui monitor şi a unei tastaturi, forumistul-dezaxat rânjeşte ca o hienă după fiecare postare plină de murdării. Atunci e fericit, când crede că “i-a tras-o” el jurnalistului sau chiar vreunui alt forumist.

Sexul nu contează. Ceea ce-i defineşte însă pe psihopaţii de pe net este o ură viscerală izvorâtă din incapacitatea de a face sau de a reprezenta ceva în lumea reală. Pentru că, ce om normal ar putea spune “abia aştept să mori, să vin să mă p... pe crucea ta, comunistule!”? Ori să folosească elucubraţii sexuale pentru a jigni?

Când un editorialist sau un jurnalist scrie, numele lui apare în clar pe site-ul ziarului. De multe ori, articolul este însoţit de o fotografie a autorului. Total expus mizeriilor lansate de dezaxaţii de pe forum, scriitorul nu are nicio metodă de apărare. Mulţi spun că şi asta face parte din riscul meseriei. Sau că fiecare are dreptul la exprimare şi că toate părerile trebuie respectate.

În cazul acesta, propun să deschidem porţile spitalelor de nebuni şi să încingem cu toţii o horă mare în mijlocul străzii. Sau să dăm drumul din puşcării violatorilor şi criminalilor, să-i lăsăm să-şi facă de cap.

Din păcate, mulţi dintre noi uităm că libertatea de exprimare nu înseamnă “împărăţia insultelor şi calomniilor”, atât de bine stăpânită de toţi limbricii anonimi.

Citeşte şi:
VOCEA VESTULUI: Radarul de lichele

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite