Arestările de la vămi, un mare BLA BLA!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vămile din România au fost luate la puricat de procurorii DNA. A fost reţinută plevuşca. Pe când şi şefii cei mari? 

Imediat după ce s-au efectuat primele arestări la Siret, mai marii conducători ai ţării şi-au bombat pieptul şi au clamat că aşa funcţionează statul de drept. Aşa a zis domnul premier. Adică România e un stat de drept. Acelaşi stat în care, la marginea Capitalei oricine poate fura nestingherit, hai să zicem, cablurile de la instalaţiile de semnalizare şi să fie blocate zeci de trenuri. Un exemplu nevinovat.

Este acelaşi stat de drept condus de unii care s-au prefăcut 20 de ani că o să îi tragă în ţepe pe corupţii şi pe cei care au secătuit ţara. Este acelaşi stat de drept care încurajează furtişagurile, şmecheriile, aranjamenturile, blaturile şi găinăriile. Este acelaşi stat de drept care ocroteşte companiile de stat cu datorii uriaşe la buget şi îi ia în braţe pe directorii şmecheri sub conducerea cărora aceşti mastodonţi au făcut ditamai craterele în economie. 
 
În România se fură la greu. Şi fură atât de mulţi, încât, atunci când vrem să le arătăm europenilor cum facem noi dreptate, putem alege de oriunde. Şi e pe sistemul că noi ne prefacem că ne facem curăţ, iar europenii se prefac că la noi văd curăţenie. 
 
La Siret şi la vămile din Timiş au fost arestaţi poliţiştii de frontieră şi nişte vameşi, care acum se dau în gât unii pe alţii. Justiţia şi dreptatea în România sunt noţiuni relative şi doar interese de moment. Pentru că la vamă se operează nu după legi, ci după cutume mafiote. Asta reiese până acum din ancheta procurorilor. 
 
Şi atâta timp cât, dacă sunt dovezi şi nu se lasă cu nişte condamnări şi nu sunt luaţi la bani mărunţi şi şefii de poliţie şi miniştrii sub patronatul cărora s-au întâmplat toate nenorocirile astea, într-adevăr, România este un stat bananier. Dacă tot heirupismul ăsta e făcut doar pentru a intra în Schengen şi nu pentru a schimba ceva, suntem cei mai mari fraieri.   
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite