Viaţa la televizor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum se vede viaţa noastră la televizor? Într-un cuvânt: senzaţională!

Urmăresc jurnalul de seară pe mai multe canale. Vreau să aflu ce mai e nou în ţară. Ce mai e nou peste hotare n-am, oricum, nicio şansă să aflu. Aşa că mă mulţumesc cu ştirile despre viaţa noastră cea de toate zilele. Iată, pe scurt, în ce constă viaţa noastră la televizor în ziua de 14 iunie 2011.

Un mic avion privat s-a prăbuşit undeva în judeţul Hunedoara. Epava a fost căutată de zeci de poliţişti, medici, criminalişti şi procurori. Pilotul şi-a pierdut viaţa, dar va trebui să suporte, conform afirmaţiei prezentatoarei jurnalului, costurile foarte ridicate ale operaţiei. O doctoriţă s-a aruncat pe fereastră. Gestul sinucigaş a fost explicat de un membru al familiei în felul următor: doctoriţa ar fi primit o scrisoare de la diavolul însuşi. Conţinând probabil un îndemn. Dumnezeu însă a vrut altceva decât dracul şi i-a cruţat viaţa doamnei doctor. Procurorii aşteaptă să-şi revină ca s-o interogheze despre legăturile cu cei doi, ca să descopere cauzele tentativei de sinucidere şi ale eşecului acesteia. Câteva feţe bisericeşti au pus în practică acatistul online. Credincioşii plătesc un euro pentru o singură citire de către preot a numelor sau a dorinţelor lor transmise prin poşta electronică. O noutate de ultimă oră este acatistul de călătorie. Înţelegeţi la ce foloseşte, dată fiind starea şoselelor naţionale şi numărul mare de accidente. Mă gândesc la un preot care, pe vremea străbunicului meu, interzicea comunicarea prin telegraf, considerând-o lucrul dracului. Acatistul online reprezintă un progres, oricum am lua-o. Părinţii Mădălinei Manole au solicitat redeschiderea dosarului morţii cântăreţei. După părerea lor, n-ar fi vorba de sinucidere, ci de crimă. Vinovat, fireşte, soţul Mădălinei. Miza nu e prea curată. Dacă nu e dovedit ca asasin al Mădălinei, soţul nu e obligat să permită socrilor să-şi vadă nepotul. E vorba, aşadar, de iubirea de nepot, care pare să-i mâne la tribunal pe bieţii oameni. Hagi refuză Naţionala de fotbal. Să nu-ţi vină să crezi! După ce a dus de râpă atâtea echipe de club din România şi din Turcia, refuză acum să repete cu Naţionala eşecul calificării într-un turneu final. Asta da demnitate profesională! Tot din demnitate, deşi dat afară de Becali de la Steaua, al cărui salvator a fost în sezonul încheiat, Dică trage speranţa să revină, dar ca antrenor. Asta da speranţă! De o nobilă deşertăciune.

Cea mai senzaţională ştire e aceea că Monica Columbeanu, fostă şi viitoare Gabor, a scris presei o epistolă. Că Monica e capabilă să scrie, iată o primă ştire bună! O a doua, n-o s-o ghiciţi, dacă n-aţi urmărit ştirile din 14 iunie. Monica declară că nu se gândeşte deloc la ea însăşi, ci la ţărişoara ei, căreia îi destinează toţi banii pe care îi va obţine prin partaj, la divorţul încă nepronunţat. Nu-i va lăsa egoistului de Irinel şansa de a se bucura de partea ce i se cuvine ei, mămica cea mai mediatizată din România. Îi va da pe toţi, până la ultima centimă, nevoiaşilor de toate felurile, orfani, handicapaţi şi alţii. Vă imaginaţi încurcătura magistraţilor, confruntaţi cu o asemenea generozitate patriotică. N-aş vrea să fiu în pielea lor.

E cineva care să mă contrazică atunci când spun că viaţa la televizor e sen-za-ţi-o-na-lă? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite