Cât rău ne fac politrucii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amânarea luării unei decizii imediate cu un scor care reflectă perfect structura taberelor politice şi toate bâlbele ulterioare sunt probe ale nepro­fesio­­nalismului politrucilor numiţi la Curtea Constituţională pe canale politice.

Nu vom putea niciodată să trăim normal în România, cât timp este perpetuată mentalitatea comunistă a infectării instituţiilor cu politrucii partidelor.

Nimic nu poate funcţiona normal în instituţii parazitate de partidele politice. Nu avem cum să sperăm la un viitor mai bun, dacă nu rupem definitiv legăturile periculoase cu trecutul. Plasarea politrucilor în instituţii care nu au legătură cu politica este un fenomen extrem de periculos. Românii au simţit din plin efectele în ultima lună, când Curtea Constituţională a prelungit inutil haosul provocat de politicieni iresponsabili.

Amânarea luării unei decizii imediate cu un scor care reflectă perfect structura taberelor politice şi toate bâlbele ulterioare sunt probe ale neprofesionalismului politrucilor numiţi la Curtea Constituţională pe canale politice. Toate bâjbâielile şi poticnelile lor ne-au costat pe fiecare dintre noi şi pe toţi la un loc. Modul haotic în care au comunicat public unii dintre ei, informaţiile contradictorii, acuzele şi suspiciunile reciproce ne-au arătat ce oameni nepricepuţi sunt pe aceste poziţii.


Curtea Constituţională trebuie eliberată de politrucii numiţi politic şi transformată într-o instituţie care să ia decizii incontestabile. Nu se poate ajunge aici dacă nu sunt formulate condiţii strict profesionale pentru promovarea în această instanţă. Cât timp canalele de promovare sunt politice, vor exista mereu discuţii şi toate deciziile Curţii vor fi sub semnul îndoielii. Cât timp deciziile sunt luate de politruci, există toate şansele să facă mai mult rău decât bine.

O ţară întreagă a văzut ce înseamnă ca soarta ei să depindă de nişte politruci. La un nivel mai mic, efectele sunt la fel de grave. Împărţirea funcţiilor în orice instituţie pe criterii politice este la fel de periculoasă. Ţine în sistem incompetenţi care fac foarte mult rău şi nu permite scoaterea în evidenţă a celor care pot schimba în bine lucrurile.

Copiii noştri nu au parte de cea mai bună educaţie pentru că ajung profesori, inspectori şcolari şi directori de şcoli tot felul de nulităţi sprijinite politic. Protecţia Consumatorilor nu ne răspunde prompt la reclamaţii şi nu ne apără ferm drepturile pentru că şefii structurilor acestei instituţii datorează posturile unor lideri de partid care au prieteni, afaceri, interese.  Aproape tot răul din aproape toate instituţiile are legătură cu sistemul comunist de promovare pe criterii politice. Până când nu-i punem capăt, nu putem să construim nimic mai bun.

Mălin Bot este redactor-şef Adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite