Nu vă fie frică, domnule Felix...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaimele domnului Felix au mai primit o săptămână răgaz.

Domnule Dan Voiculescu, zicem aşa: nu vă fie frică... Din păcate, nu-i pot oferi domnului V. şi versul următor, „Traian Băsescu pică", pentru simplul motiv că nu se întrevăd premise nici pe termen mediu şi lung, necum până în 25 martie, cum prorocea Domnia Sa. Îndemnul se referă la situaţia sa de la Înalta Curte. Dacă instanţa îi va infirma calitatea de turnător, nu mai e nimic de discutat: Felix e ucis definitiv şi irevocabil. Dacă sentinţa va fi alta, în afară de puţină „ruşinică" în piaţa publică, domnul V. nu riscă mai nimic.

În cel mai rău caz s-ar putea ca Parchetul să-i deschidă dosar penal pentru fals în declaraţii. Acuzarea ar avea aşadar de comparat declaraţiile în care domnul V. a scris sub cuvânt de onoare că nu a colaborat cu Securitatea şi sentinţa care arată contrariul. Aparent, o sarcină uşoară pentru acuzare, dar nu e deloc aşa. Unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, în lipsa căruia nu se poate pronunţa condamnarea, este intenţia de a comite o faptă penală. Or, în toate dosarele născute la CNSAS, intenţia de a minţi este imposibil de probat câtă vreme făptaşii susţin până la capăt că nu au fost agenţi ai poliţiei politice. Amintiţi-vă de Mona Muscă: „Nu am făcut nicio clipă poliţie politică!", spunea ea, deşi verdictul final a fost altul. Poate asta crede şi acum şi, dacă susţine acelaşi lucru şi în faţa instanţei care îi judecă falsul în declaraţii, lipsa intenţiei de a minţi îi poate atrage lesne achitarea. Şi totuşi, lui Dan Voiculescu îi e frică. O dovedeşte modul în care şi-a pregătit apărarea în aşteptarea verdictului. Dar nu apărarea din faţa instanţei, ci cea din blogosferă.

Acum două săptămâni scriam despre marile personalităţi - Ponta, Năstase, Vîntu - care, în aşteptarea unor verdicte în Justiţie, aruncau pe piaţă informaţii mai mult sau mai puţin documentate despre judecătorii care urmau să ia decizia, spre a-i intimida. Dan Voiculescu întregeşte lista, deşi mijloacele sunt altele.

Pe 25 februarie scria pe blogul său că a primit prin SMS un mesaj anonim: „Aveţi grijă, dl. Profesor, că nebunul a dat ordin să fiţi accidentat definitiv".  Vaiet, plânsete, solidarizări din partea celor arondaţi domnului Voiculescu. Pe 1 martie, tot dl. V. scria că un blog "arondat Puterii" anunţase deja, pe surse, că verdictul pe care ÎCCJ urma să-l ia pe 3 martie îi va fi defavorabil. Cum blogul respectiv nu este doar "arondat puterii", ci destul de apropiat de însuşi domnul V., nu putem să nu vedem mingea ridicată la fileu. Domnul Voiculescu o preia şi se autovictimizează din nou. În aceeaşi zi, un alt blog arondat domnului Felix scria că domnul Voiculescu a găsit pe prispa casei un bilet anonim în care i se garanta un verdict favorabil dacă scoate de pe post emisiunea lui Mihai Gâdea. Mihai Gâdea se jură că a văzut bileţelul, dar refuză sfios să dezvolte subiectul. Adaugă doar că domnul V., demn cum îl ştim, i-a garantat că nu cedează şantajului.

Verdicul aşteptat ieri s-a amânat pentru 10 martie. Spaimele domnului Felix au mai primit o săptămână răgaz ca să-şi trimită SMS-uri spăimoase sau să-şi lase pe prispa casei bileţele cu alte oferte, de nerefuzat. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite