Declaraţie de insolenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înregistrările «hi-fi» au fost realizate de către alianţa politico-electrocasnică dintre Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.

Am ascultat zilele astea, aproape „live", câteva dintre discursurile interne prin care Mircea Geoană a fost executat de către colegii săi. Înregistrările „hi-fi" au fost realizate de către alianţa politico-electrocasnică dintre Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă şi difuzate -  în exclusivitate - de către aripa pe care Vântu şi-a pierdut-o prin Casa Scânteii.

Nu-mi dau seama ce cred azi seniori precum Ion Iliescu sau Adrian Năstase despre asemenea crime informaţionale comise la nivelul activului de partid. Faţă de precedenta scurgere neautorizată din bucătăria socialiştilor, petrecută în 2004 şi cunoscută sub numele de „Stenogramele PSD", prezenta scurgere pare autorizată şi arată exact ca iPad-ul lui Steve Jobs pus alături de tablele lui Moise: seamănă între ele, dar le despart secole de tehnologie şi de ticăloşie.

Să-l ascultăm, bunăoară, pe Adrian Năstase: „Cred că mi-am câştigat dreptul de ­a-mi spune părerea (în partid - n.m.) şi prin faptul că, iată, astăzi de dimineaţă am fost la tribunal, mâine-dimineaţă mă voi duce din nou, mă duc din nou joi şi mă duc din nou vineri... Pentru campania electorală a partidului din 2004". Referirea e mai mult decât străvezie. Afacerea numită „Trofeul Calităţii", una dintre cele mai jegoase forme de finanţare electorală, nu este doar un dosar deschis pe numele lui Adrian Năstase, ci şi, iată, barterul pe care fostul premier îl propune colegilor săi: m-am sacrificat pentru voi, aştept recompensa. De ceva vreme, cam de când sondajele arată victoria detaşată a USL de anul viitor, domnul Năstase şi-a înteţit criticile faţă de sistemul judiciar. Cât timp dosarele sale se aflau în faza de anchetă, atitudinea sa era relativ îndreptăţită, din moment ce procurorii erau parte a executivului, iar domnia sa se afla în opoziţie. A devenit încă şi mai vocal odată ce dosarele au ajuns în stare de judecată şi lansează tirade tot mai vehemente la adresa judecătorilor când simte că aceştia nu-i împărtăşesc teoriile că ar fi eminamente o victimă politică. Pe termen mediu, e de aşteptat ca aceste critici să se înteţească, în speranţa că se va găsi până la urmă o seamă de judecători suficient de timoraţi. Dar pe termen scurt, ofensiva e şi mai înverşunată. Pauză de publicitate.

Fundaţia Europeană Titulescu are onoarea să vă invite vineri, 25 noiembrie 2011, orele 11.00 la conferinţa „Istoria si mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti", susţinută de prof. dr. Adrian Severin, MPE. (Extras de pe blogul lui Adrian Năstase).

Pentru necunoscători, precizăm că Fundaţia Europeană Titulescu este prezidată de Însuşi Adrian Năstase, iar Adrian Severin este acel membru al Parlamentului European  care făcea negoţ cu amendamente. Aşa temă, aşa amfitrion, aşa oaspete - ce altă declaraţie de insolenţă mai vreţi? Victor Ponta şi Crin Antonescu au rămas şi ei, ca şi noi, muţi de uimire. 

Liviu Avram este redactor-şef adjunct "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite