Toţi oamenii preşedintelui

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când preşedintele lupta cu corupţia şi hidra comunistă, aveam bâlci pe gratis. Acum se pricepe la economie – bâlci pe banii noştri!

Orice persoană poate fi evaluată prin prisma calităţilor sale şi, în această privinţă, preşedintele, cu bune şi rele, seamănă celorlalţi politruci. E mai tare doar la intensitatea dorinţei de putere, ce pare absolută, şi la capacitatea la fel de intensă de răzbunare. Dar o persoană publică trebuie judecată şi prin anturaj. Sigur, nimeni nu e de vină de ce i-a dat Dumnezeu în familie, dar când o fiică nu-şi poate justifica proprietăţile, iar ţine cu tot dinadinsul să obţină „succesuri" la Bruxelles, nu e doar vina lor. Cum nu e doar vina fratelui prezidenţial pentru limbajul incalificabil - dar măcar e trăsătură de familie! -, încuscririle cu interlopii sau afacerile urât mirositoare. Când ai ţinut în mână echipaje, ministere, partide, ba chiar vrei să ţii o ţară, e recomandabil să fii în stare să-ţi ţii mai întâi neamurile.

Dar să ieşim din familie şi să mergem la colegii de luptă politică ai preşedintelui. Inevitabil începem cu dl Boc. Nu doar pentru că e substitut de premier, ci şi pentru că, acum câţiva ani, preşedintele îl socotea măsură etalon a politrucilor băştinaşi. I-a plăcut atât de mult formula, că l-a lăsat moştenitor la partid şi, după un stagiu la primăria Cluj, ni l-a pus pe cap premier. Nu o dată, ci de patru ori, probabil ca să ne învăţăm minte că nu l-am votat în unanimitate în toamnă. Dar ce vină au cei care l-au votat de dl Băsescu? Probabil aceea că nu i-au convins şi pe alţii şi, oricum, mandatele fiind epuizate, preşedintele poate face ce vor muşchii lui cu electoratul. Dar dl Boc e doar o parte a răului, pentru că vin dnii Videanu, specialist în borduri, vacanţe şi-atât, Berceanu, „glumeţul şef" şi-atât al partidului, Blaga care, deşi e ministru de Interne, habar n-are de mega-afacerile cu statul ale ginerelui propriu! În lipsă de măsuri de relansare economică, dl Vlădescu ne consolează că nu Guvernul ne omoară, ci politicienii, de parcă Guvernul e făcut din maici! Ministrul Justiţiei a dispărut în ceaţă, deşi Raportul CE se apropie, iar domeniul dumisale e în vizor şi asta pe bună dreptate. Să nu-l uităm pe ministrul Educaţiei, ajuns la mila suflatului purtătoarei de cuvânt, nici pe ceilalţi, dar mai ales s-o ţinem minte pe dna Udrea, care se roagă zilnic Domnului să n-avem soarta Greciei! Cu aşa miniştri, tare mă tem să nu ajungem să-i invidiem pe greci.

Şi nu e vorba doar de miniştri, ci şi de liderii politici, precum Olteanu, Hoară şi tot neamul lor, trimişi pe la televiziuni să dea cu ceaţă la tot cartierul. Şi era să uit tocmai masiva oaste de strânsură prezidenţială  a „independenţilor", deveniţi acum ditai uniunea nu ştiu cum. Şi, mă rog, cu politrucii m-aş mai împăca, aşa-s ei, dar ce ne facem cu intelectualii acreditaţi la Cotroceni, puind prin ţară ori servind patria aiurea, în stare să apere nu doar geniul prezidenţial şi justeţea măsurilor luate de acesta - sigur, pentru un post, o instituţie, o sinecură, că oameni suntem! -, ci şi, de-a dreptul halucinant, inteligenţa mezinei prezidenţiale ori înalta pricepere în toate cele a dnei Udrea!

Câtă vreme preşedintele se juca de-a lupta cu corupţia ori cu hidra comunistă, mai era cum mai era, aveam şi noi bâlci pe gratis. Acum însă, laolaltă cu miniştrii săi, crede că se pricepe la economie. Bâlciul e pe banii noştri! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite