A fost deconspirat dl SOV!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deconspirarea e, mai degrabă, o confirmare oficială, dar ar merita să aflăm răspunsul la întrebările: de ce?, de ce acum?

În ciuda inundaţiilor încă în toi, a primelor efecte resimţite ale măririi TVA, ca să nu mai vorbesc despre tâmpeniile politrucilor naţionali, marea ştire a săptămânii trecute pare să fi fost, pentru presa băştinaşă, deconspirarea dlui SOV ca agent al poliţiei politice comuniste. Sigur, e important că au apărut documente care confirmă acest fapt - chiar dacă împricinatul le contestă autenticitatea şi ameninţă cu cremenalul -, dar nu prea văd unde e noutatea, deci ştirea! Pentru că multe dintre lucrurile care conduceau în această direcţie le ştiam deja de ani de zile. Mai întâi, nu e un secret pentru nimeni că închisoarea era un loc excelent de recrutare de colaboratori şi pentru Miliţie, şi pentru Securitate. Apoi, nu mai este vreun mister nici că toate jocurile piramidale şi toate fondurile de acumulare create spre a se prăbuşi, de la „Caritas" la „Gelsor/ FNI", au fost construite din iniţiativa şi cu sprijinul unor factori „secreţi" ori măcar „discreţi", oricum oculţi. În ultimul caz, demonstraţia dlui Marius Oprea din „Moştenitorii Securităţii" este completă şi implacabilă - toate conducerile filialelor judeţene ale organizaţiei dlui SOV şi o bună parte din conducerea centrală erau alcătuite din foşti colonei de Secu şi alţi „to'arş gradu'".

Şi dacă asta nu era de ajuns, avem la dispoziţie evenimentul din campania electorală recentă, legat de nefericitul domn Geoană. Cu trei zile înainte de alegeri, la fapt de noapte, acesta îi face o vizită „pe ascuns" dlui SOV. A doua zi, ştirea explodează în mass-media, iar şansele dlui Geoană de a mai câştiga alegerile, deşi teoretic era favorit, se pulverizează instantaneu! Dacă nici asta nu are toate trăsăturile unei „execuţii comandate" , nu văd ce altceva ar putea fi caracterizat ca atare. Cui a folosit manevra? Păi, celui care controla atunci - şi controlează şi acum! - în întregul lor serviciile secrete din România, cu toatele mai mult sau mai puţin „moştenitoare ale Securităţii". Deci, ştirea privind colaborarea dlui SOV cu fostele servicii nu e chiar o ştire, ci numai o confirmare oficială.

Dar un fapt interesant tot există în evenimentul de săptămâna trecută. După cum ştim, nu s-au prea făcut deconspirări importante dacă acestea nu au fost solicitate de stăpânul serviciilor ori măcar fără acordul acestuia. Întrebarea este: de ce a fost deconspirat (şi) oficial dl SOV, care i-a dat o mână de ajutor substanţială, poate decisivă, în re-alegere dlui Băsescu? Şi o a doua: de ce tocmai acum? Pentru că televiziunile dlui SOV sunt foarte critice cu prestaţiile preşedintelui, ale camarilei dumisale şi ale partidului pe care-l ţine strâns la piept? Dar acele televiziuni au făcut acelaşi lucru şi în campanie, iar asta n-a împiedicat jocul dublu al dlui SOV! Trebuie legat evenimentul de arestarea temporară a altui sprijinitor de nădejde al preşedintelui, dl Dan Diaconescu? Sunt ambele în legătură cu subţierea feliei de caşcaval la care potentaţii politici şi economici au acces? Ţine de bătălia pentru supravieţuire din media? Nu ştiu. Dar dacă am avea cu adevărat ceea ce se numeşte „presă de investigaţie", la asemenea întrebări ar trebui să fie în stare să răspundă, nu la cele privind orientarea sexuală a lui Botezatu sau culoarea şi dimensiunile bikineilor diverselor dive de tabloid! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite