Să-i dezbrăcăm pe cei goi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernanţii spun că măsurile luate sunt bune pentru că ar fi de dreapta.

Oamenilor care se calcă în picioare pentru o sticlă de ulei, disperaţilor care ajung la uşa spitalului închis, profesorilor cărora li se plafonează salariile de către aceleaşi personaje care le promiteau solemn majorarea cu 50%, românilor care au aflat că inflaţia a ajuns la 8%, mâncându-le veniturile şi aşa diminuate, tuturor acestora guvernanţii le spun că măsurile luate sunt bune pentru că ar fi de dreapta. Emil Boc şi membrii partidului său mai adaugă, cu un glas venit din adâncul sufletului, că ei sunt cei care s-au sacrificat, conştienţi de binele făcut ţării.

Cum s-au sacrificat, asta nu mai explică nimeni. Nu cred că membrii Cabinetului au ajuns la uşa supermarketurilor aşteptând promoţii. Nici că îi strâng pantofii, după cât au mers în mijlocul cetăţenilor ca să le afle părerile. Nu arată nici prea surmenaţi de dificila misiune pe care şi-au asumat-o. Dar sunt măsurile Guvernului de dreapta, aşa după cum se tot laudă, de parcă „dreapta" în sine este mai bună, mai adevărată şi mai binecuvântată decât „stânga" în sine?

Dacă dreapta înseamnă aruncarea costurilor crizei numai pe seama populaţiei, atunci Guvernul este într-adevăr de dreapta. Dacă dreapta înseamnă că regiile statului controlate de clientela de partid sunt lăsate să nu plătească la buget miliarde de euro, în timp ce pensionarului i se iau cinci procente pentru asigurări de sănătate, atunci Boc este campionul dreptei. Dacă dreapta înseamnă favorizarea oligopolurilor în dauna competiţiei pe piaţă, da, avem o super-conducere de dreapta. Dacă dreapta însemnă o societate a necunoaşterii şi a imposturii, a valorilor răsturnate şi a cinismului social, atunci suntem ţara dreptei pe pământ.

Dreapta ar putea să însemne, însă, concurenţă, descătuşarea creativităţii, stimularea competitivităţii, educaţie, competenţă, respect pentru iniţiativa individuală, demnitate pentru cei vulnerabili, mediu de afaceri corect cu toţi competitorii, libertăţi individuale, debirocratizare, calitate în actul guvernamental.

A-i dezbrăca pe cei goi pentru a trece criza nu are legătură nici cu dreapta, nici cu stânga, nici cu o bună guvernare. Capitalismul a câştigat în faţa comunismului pentru că a produs prosperitate şi a respectat drepturile individului în faţa puterii politice a statului. În România ultimilor 20 de ani, dreapta şi stânga nu au reuşit să construiască nicio economie capabilă să aducă prosperitate pentru cât mai mulţi cetăţeni, nici o societate supusă numai puterii legii. Stânga şi dreapta au produs un capitalism primitiv, bazat pe accesul la resursele statului, baronizat, ineficient şi necompetitiv. Este realitatea cu care ne confruntăm de două decenii, numai că, în vremuri de criză, nota de plată a venit şi mai dureroasă pentru populaţie. Ni se spune că asta e politica de dreapta!

Vă rugăm din inimă, nu vă mai sacrificaţi pentru noi. Aţi face un mare bine României! 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite