Politică, prostănaci şi căcănari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL are şanse să nu ia nici 25%.

Unu. PDL. „La nivelul primului ministru primeşti doar informaţii cu caracter general despre anumite stări cu potenţial infracţional din anumite regiuni, dar niciodată date concrete, pe persoane", a zis Emil Boc  după ce preşedintele Băsescu afirmase clar că premierul avea informaţii despre afacerea Apostu de la Cluj. Pentru prima dată de când se află la Palatul Victoria, Emil Boc îl contrazice direct pe Traian Băsescu. Nu este un semn bun pentru premier.

„Sunt de acord cu faptul că partidul nu are o imagine strălucită prin evenimentele care s-au petrecut în acest domeniu. Noi sperăm să nu mai existe şi altele, nu este un fenomen pe care ni l-am dorit şi nici nu-l dorim. Ele s-au produs şi trebuie să găsim modalităţile prin care partidul să se detaşeze de aceste evenimente. Tocmai de aceea am şi înăsprit, dacă vreţi, prevederile Codului etic, pentru a ne îndepărta de aceşti colegi ai noştri care sunt tentaţi să greşească", spune secretarul general al PDL, Ioan Oltean. El este tipul care se simţea cu broasca în gât. Poate mai are şi acum vreun picioruş.

Acelaşi preşedinte Traian Băsescu pune concluzia: „Cazul Apostu loveşte în imaginea premierului, şi nu numai a lui". Şeful statului face şi un pronostic electoral: „Dacă PDL nu îşi va corecta atitudinea faţă de actele de corupţie, are  şansa să nu ia nici  25%".

Doi. PSD. "Nu am văzut prostie mai mare decât să-ţi pui pe tavă singura funcţie din care puteai să mai faci politică legislativă, dar asta e treaba partidului. Eu nu-l văd pe Mircea Geoană nici în PDL, nici în UNPR", tot Traian Băsescu. Unii pot spune că PSD nu e partidul lui, dar uite că preşedintele se exprimă şi pe această temă. Şi, culmea, părerea sa este împărtăşită şi de unii dintre greii  PSD. Ion Iliescu: „Ar fi bine ca Geoană să rămână şi la Senat, şi la partid". După care a mai nuanţat. „Eu sunt în general împotriva măsurilor extreme, dar uneori ele sunt bune prin forţa lucrurilor. Geoană şi-a tăiat singur craca de sub picioare."

Marian Vanghelie, vicepreşedinte PSD şi primar al sectorului 5: „Eu cred în calităţile politice ale lui Mircea Geoană. Nu am înţeles dacă a fost judecat în forul ăla şi cum a fost judecat. Un om când e judecat trebuie să se apere. Nu se pot câştiga alegerile prin divizare şi prin a da lumea afară".

Victor Ponta, preşedinte PSD: Am putea pierde funcţia de la Senat, dar oricum nu o avem. Funcţia este a lui Mircea Geoană. Problema este cine ia funcţia".

Surse PSD: O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetul Executiv din 22 noiembrie.

Trei. Theodor Paleologu, deputat PDL, fost ministru al Culturii, fost ambasador în Danemarca: „Există un căcănar în Biroul Permanent Naţional care se gândeşte să-mi facă bine şi răspândeşte idioţenii. Toate prostiile fac valuri".

Dumneavoastră cu cine votaţi? 

Ion M. Ioniţă este senior editor "Adevărul''

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite