Felicitări, Paleologule!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paleologu a refuzat să fie parlamentar al ghiolbanilor.

Nu sunt un fan al stilului de a face politică al lui Theodor Paleologu. Parcă a fost dat afară de la grădiniţă şi a eşuat în Parlamentul de la Bucureşti. Ne obişnuise să spună cu o anumită inocenţă tot felul de prostioare de care se amuza apoi singur. Nu părea niciodată în stare să fie serios şi, dacă ţi-ai fi dorit să retrăieşti senzaţiile pe care le aveai în copilărie văzând „Cărţile junglei", capodopera lui Disney, atunci era musai să te duci la o întâlnire cu domnul Paleologu.

Cantonat pe poziţia de glumeţ al PDL, Theodor Paleologu a dat o lecţie de curaj şi de demnitate colegilor săi de partid care, de frică să nu-l supere pe Traian Băsescu, hotărâseră să-i refuze Regelui Mihai cinstea de a veni în Parlament cu ocazia împlinirii a 90 de ani. „Tocmai pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu a spus ce a spus în iunie, e o chestiune de obraz pentru noi toţi să votăm pentru invitarea regelui pe 25 octombrie", a zis Paleologu în Parlament, adăugând că respingerea propunerii ar fi „o ghiolbănie fesenistă".

Bravo, domnule Paleologu, dacă tatăl dumneavoastră s-a declarat ambasador al golanilor, dumneavoastră aţi refuzat să fiţi un parlamentar al ghiolbanilor! Din păcate, nu sunt mulţi ca dumneavoastră pe băncile PDL. În favoarea Regelui Mihai au mai votat doar alţi patru pedelişti, ceea ce dovedeşte cu prisosinţă cum stăm cu caracterele prin politica românească. Dintre toţi, Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, a depăşit toate limitele. Nici mai mult, nici mai puţin, Mircea Toader ar fi invitat-o pe Maiestatea Sa la un şpriţ pe holurile Parlamentului, eventual la un grătar cu ceafă de porc, mici, cartofi prăjiţi şi o selecţie de manele!

Noroc cu Paleologu. De altfel, întrebat cum comentează afirmaţiile lui Traian Băsescu despre Regele Mihai, fostul ministru al Culturii a avut curajul să spună sec: „Trăiască Regele". Este o lecţie.

Paleologu a mai avut bunul-simţ să declare că servilismul afişat de politicienii din PDL faţă de Traian Băsescu nu-i face niciun bine preşedintelui.

Probabil că toate aceste afirmaţii nu-l vor ajuta prea mult în carieră pe Theodor Paleologu. Prea a zis lucrurilor pe nume şi asta nu prea se iartă pe la noi. Din păcate, cu un Paleologu cum a fost cel de ieri, nu se asanează balta politică.

Invitarea Regelui în Parlament reprezintă un gest firesc, dar a fost transformat într-o dispută politică penibilă. Călin Popescu-Tăriceanu, în numele grupului PNL, are meritul de a fi insistat ca Parlamentul să-l omagieze pe Rege. UDMR a înclinat balanţa la vot, iar PDL, în afară de Paleologu şi de ceilalţi patru parlamentari care s-au pronuţat „pentru", a decis să rămână la nivelul FSN din 1990. Bine că am condamnat comunismul! 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite