Ce acoperă goliciunea lui Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După PDL, sunt 70 de beţivi la un român muncitor.

Filmuleţul de vestiar cu Emil Boc îi asigură fostului premier o retragere din scenă, în mod paradoxal, onorabilă. Liderul PDL a devenit o victimă a presei de scandal, o persoană de compătimit şi nu una de criticat, cum era până să devină erou de emisiune tabloidă. Crin Antonescu şi-a dovedit abilităţile în gestionarea unui subiect de mare importanţă pentru întreaga naţiune. A mai dat o lovitură năucitoare hidrei PDL şi, implicit, lui Traian Băsescu. De aici până la câştigarea alegerilor parlamentare, suspendarea şefului statului şi victoria la prezidenţialele anticipate nu mai este decât un pas.

În acelaşi timp, Mircea Toader a numărat vreo 70 de sticle de băutură abandonate în zăpadă, semn că foştii proprietari ai acestora şi-au găsit moartea în stare de ebrietate. Cu excepţia de rigoare. Un alt pedelist, unu Popoviciu, a descoperit între victime un român care se ducea la muncă. Aşa că, statistica după PDL pe vreme de calamitate arată că proporţia români leneşi/beţivi-români harnici este de 70 la 1.

În faţa unei asemenea realităţi, este explicabil de ce conducătorii României au luat în ultimii ani următoarele măsuri importante.

Prima. Au dat curentul electric ieftin unor băieţi deştepţi care îl exportă pe rupte pentru ca beţivii din ţară să nu mai găsescă drumul spre cârciumă pe întuneric.

A doua. Au semnat un contract de un miliard de euro pentru deszăpezire, cu clauza ca banii să fie plătiţi cu prioritate în iernile în care nu ninge. În iernile în care ninge, deszăpezeşte pe gratis armata pentru că firmele contractante oricum nu au utilajele specifice pentru deszăpezire. După ce armata îşi face treaba, vin băieţii şi pun plombe în asfalt de miliardul de euro promis.

A treia. Au decis să construiască autostrăzi la preţuri pe kilometru de patru ori mai mari decât în Germania. În şapte ani, s-au făcut cam 50 de kilometri la un miliard şi jumătate de euro. Scump, dar face. Pe autostrăzile existente, A1 şi A2, nu se circulă când ninge din cauza celei de-a doua măsuri.

A patra. Pentru că foştii au dat Petromul cu tot cu rezervele de ţiţei, actualii se gândesc să dea Roşia Montana cu toate zăcămintele de aur şi alte metale preţioase.

A cincea. Au reuşit să facă din grânarul Europei un mare importator de produse alimentare. În 2011, cel mai bun an agricol al României, importurile de alimente au atins un maxim istoric de aproape patru miliarde de euro. Cu cât producem mai mult, cu atât importăm mai mult. Interesant. Leneşii din România trăiesc numai cu posmagi din import.

A şasea. Au trimis în străinătate două milioane de români de care nu mai era nevoie în ţară.

A şaptea. Au tăiat pădurile pentru a avea troiene iarna şi inundaţii vara. Altfel, nu ar fi putut identifica ­beţivii şi ­leneşii.

Ion M. Ioniţă este senior editor ''Adevărul''

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite