Peştişorii de Ialomiţa

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio clipă n-am avut impresia că Liverpool s-ar teme de adversara sa.  Oaspeţii au jucat dezinvolt, calmi şi siguri pe ei.

Joi seară în Ghencea fotbalul englez s-a prăvălit peste campioana noastră, anihilând-o. Unirea Urziceni, reprezentanta născută în vid a unei localităţi pastorale, a fost părăsită în pragul declinului de Dan Petrescu, cel care o meşterise din rezervele altora. Ca dovadă, startul defectuos din acest sezon, cu trei înfrângeri în numai o săptămână. Ce-i drept, în faţa unui monstru sacru ca Liverpool şi a unei veleitare cosmopolite ca CFR Cluj.

Jucătorii lui Liverpool sunt porecliţi „Cormoranii", aluzie la o pasăre lacomă ce se hrăneşte numai cu peşte. În cazul nostru, au dat iama în peştişorii de Ialomiţa pe care i-au torturat în două rânduri. La retur, oaspeţii au jucat dezinvolt, calmi şi siguri pe ei, reuşind să răstoarne convingător avansul creat de gazde care ne-aprinsese visele. Spornici, cu o apărare organizată meticulos şi un atac exploziv, englezii şi‑au tocat gospodăreşte un adversar depăşit în ciuda bunăvoinţei şi a efortului cinstit.

Nicio clipă n-am avut impresia că Liverpool s-ar teme de adversara sa. Senitătatea de jupân ajuns a lui Benitez, liniştea băncii sale de rezerve, luciditatea lui Reina, cavalerismul lui Gerrard, impetuozitatea lui Babel, lecţia însuşită a întregului ansamblu au vorbit clar despre destinul întâlnirii. Speranţa noastră, domnişoara Neringa, iubita lui Arlauskis, aflată în tribună în rol de talisman, avea să se destrame şi ea, portarul nostru fiind mai melancolic ca oricând. Antrenorul Levy pare ingenuu, adică neutru, calm şi la patru ace.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite