O posibilă soluţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşadar, adio autostradă mult visată şi aşteptată acum la Paştele cailor!

În vâltoarea evenimentelor de săptămâna trecută (catastrofa aviatică de la Smolensk, norul de cenuşă vulcanică provenind din Islanda, care a blocat aproape toate aeroporturile Europei), o ştire a trecut aproape neobservată: nu mai ştiu ce consorţiu internaţional care trebuia să construiască până-n 2014 tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov a anunţat că, din cauza lipsei finanţării, amână sine die lucrarea. Aşadar, adio autostradă mult visată şi aşteptată acum la Paştele cailor!

Şi totuşi, cu puţină imaginaţie şi chiar pornind de la ceea ce s-a petrecut cu o săptămână în urmă, s-ar putea găsi o soluţie. Mă gândesc, de pildă, la faptul că pentru a ajunge la funeraliile lui Lech Kaczynski, dl preşedinte Traian Băsescu a luat până la Oradea elicopterul, iar de-acolo şi până la Cracovia - maşina. Luând până la Oradea elicopterul, a scăpat şi de norul de cenuşă şi de drumurile scumpei noastre patrii, fiindcă dacă s-ar fi suit în automobil începând de la Cotroceni sau dac-ar fi mers cu trenul, nu-i sigur c-ar fi ajuns la Cracovia la timp.

Ştie Domnia-Sa ce ştie - ca noi toţi, de altfel - că doar a fost ministru al Transporturilor şi-a lăsat greaua moştenire pe umerii firavi ai dlui Berceanu. De-aia mă gândesc că poate n-ar fi rău ca la intrarea în ţară a turiştilor străini ori a românilor care se întorc de la muncă din străinătate, să li se pună la dispoziţie, contra plată, bineînţeles, o flotă de elicoptere de mare capacitate, care să-i lase unde vor muşchii lor.

Ei şi-ar parca maşinile la vamă, că oricum n-au ce face cu ele pe şoselele găurite ale ţării, autorităţile ar economisi miliarde de euro pentru autostrăzi care nu se mai fac şi pentru drumuri care nu se mai repară şi toată lumea ar fi mulţumită. Fiindcă, orice s-ar zice, una e să ajungi la Văratec ori spre Deltă cu maşina ta, dacă ai şansa să nu nimereşti într-un crater cu rovinietă cu tot, alta cu elicopterul, ascultând relaxat şi-n siguranţă şlagărul „Puşca şi cureaua lată".

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite