Voicule, probleme, mă?!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareori mi se întâmplă să mă bucur de răul altuia.

Însă arestarea acestui nemernic de Cătălin Voicu mi-a produs o mare bucurie! E ca şi cum aş fi aflat că a fost prins un criminal în serie. Le stau bine „brăţările" unor asemenea monştri!

În fond, nu a fost arestat un om, ci un mafiot. Orice pământean se naşte om, dar dacă-şi mănâncă omenia, atunci el şi numai el e responsabil de propria-i decădere la statutul de subom. Individul cu pricina iese din spectrul trăirilor umane şi intră în raza de acţiune a legii. Iar legea nu are sentimente. Cu o condiţie: aplicarea ei să nu fie otrăvită de intervenţiile unor gangsteri precum proaspăt-arestatul Voicu.

Decizia de ieri este şi o mică victorie a justiţiei. Dar victoria va fi totală, iar bucuria pe măsură, abia atunci când senatorul Voicu va fi condamnat, definitiv şi irevocabil, la ani grei de închisoare. Să-i putrezească oasele în puşcărie dacă şi-a folosit libertatea lui pentru a-şi bate joc de libertatea noastră!

Şi nu e totul. Odată cu Voicu trebuie băgaţi la beci şi complicii lui din politică şi din justiţie. Faptele există. Mai e nevoie doar de probe. Iar producerea acestora e un test de maturitate pe care-l dă sistemul juridic din România.

E nevoie şi de un decont politic. Să ne explice Ion Iliescu cum l-a recuperat din mulţime pe locotenentul îmbrăcat în civil, cum l-a băgat în Front şi, mai ales, cum l-a trimis să facă ordine la Parchetul General cu pistolul-mitralieră. Iliescu-cel-sărac-şi-cinstit ne mai poate spune cum l-a plasat prin diverse instituţii de stat şi cum l-a recuperat la Palatul Cotroceni, înnobilându-l drept consilier prezidenţial.

Justiţia e pe drumul cel bun. Dacă va avea puterea de a-i „împacheta" cum se cuvine şi pe înalţii judecători ai Înaltei Curţi care negociau sentinţele şi şpaga cu alde Voicu, atunci ar renaşte şi speranţa noastră într-un stat de drept. Iar bucuria de o zi, la arestarea unui mafiot, nu va deveni încă o iluzie pierdută.

Nu e greu de închipuit ce va urma în privinţa borfaşului crescut la sânul bolşevic al lui Ion Iliescu: pusee de tensiune, colesterol în sânge, ochi daţi peste cap, crampe în guşă, crize de limbrici... doar-doar o ieşi din celulă. Individul va fi din ce în ce mai bolnav, aşa cum le stă bine mafioţilor. O bună ocazie să aflăm dacă medicii vor alege, în sfârşit, să iasă din reţea.

Până atunci, să curgă vinul, să cânte muzica! Mă rog, să zornăie cătuşele...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite