Un cumătru prostovan

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Bercea Mondial ar trebui să scoată din magistratură – şi, eventual, să arunce după gratii – o duzină de procurori şi de judecători din Mafia judeţului Olt.

După efortul de a-i asigura imunitatea unui rege al lumii interlope, trebuie răsplătiţi şi ei cumva.

Li s-ar cuveni o atenţie specială şi politicienilor care şi l-au făcut cumătru pe acest hominid cu guşa groasă şi cu ceafa rasă. Nu ştiau cine e Bercea Mondial? Puteau să afle de la miile de oameni care tremurau de frica mafiotului. Au avut nevoie de voturile ţiganilor? Dar aceleaşi voturi le puteau obţine afişându-se cu hartiştii etniei, nu cu interlopii ei.

Un caz special îl reprezintă Mircea Băsescu. Ce l-o fi apucat pe acest cetăţean, devenit cunoscut ca frate al şefului statului, să boteze odrasla unui clan mafiot? Şi el, Mircea Băsescu, avea nevoie de voturile ţiganilor? Sau e atât de prost încât nu-şi dă seama ce urmări pot avea neghiobiile sale?

„Fratele meu a botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondial la nimic", a explicat Traian Băsescu. Aici e punctul forte al preşedintelui: acţiunea. Pentru că, în ciuda cumetriei fratelui său cu Bercea Mondial, în ciuda chiar şi a frăţiei electorale a lui Traian Băsescu cu celebrul interlop, acesta a ajuns după gratii. Alţi politicieni de vază nu au dat mâna cu Bercea Mondial, soţiile lor nu au primit cadouri de la mafiot, fraţii lor nu au năşit puradei din şatra Mondialului, dar în regimurile lor, ale marilor şefi de stat şi de guvern, nimeni nu l-a deranjat pe acest Al Capone de Oltenia!

Regimul Băsescu are o bilă neagră şi una albă. Cea neagră este că Bercea Mondial a fost lăsat să-şi facă de cap până în urmă cu câteva zile, când a băgat jungherul într-un membru al tribului său. Bila albă este că Bercea Mondial a fost, în sfârşit, arestat. După 119 dosare, majoritatea pentru infracţiuni cu violenţă sau specifice mafiei economice, era şi cazul...

Chiar dacă a botezat o nepoată Mondială mânat de cel mai curat gând creştinesc, Mircea Băsescu a devenit un agent de influenţă al mafiotului din Drăgăneşti-Olt. Dacă avea un sâmbure de minte în tărtăcuţă, acest Bulă al familiei prezidenţiale trebuia să ştie că un interlop atât de periculos va folosi noua cumetrie ca pe un certificat de imunitate, ca pe o pavăză împotriva Justiţiei. Indivizi precum Bercea Mondial fac paradă şi de o simplă fotografie - fie ea şi electorală - în care apar alături de preşedinte. Cum ar rata ei ocazia de a se lăuda cu ditamai cumetria cu familia prezidenţială?

Până la proba contrarie, Mircea Băsescu a picat de prostovan. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite