Trăim vremuri futuriste

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Breaking News! Doamnelor şi domnilor, avem veşti noi în divorţul dintre Irinel şi Monica Columbeanu.

De la tribunal transmite reporterul nostru Pompilică Giugiulescu... Lovitură de teatru în scandalul dintre Pepe şi Oana Zăvoranu. Suntem în legătură directă cu dormitorul cântăreţului, de unde, la miezul nopţii, au dispărut trei prezervative găurite şi două vibratoare performante... Revenim după o scurtă pauză. Ţineţi aproape!

De câteva zile, asaltul futuriştilor asupra televiziunilor a atins cote apocaliptice. În vreme ce japonezii luptă cu pericolul dezastrului nuclear, iar libienii îşi câştigă libertatea pas cu pas, cartuş cu cartuş, sub umbrela protectoare a marilor puteri militare, jurnalele de ştiri sunt ocupate cu alte războaie. Culmea e că unele dintre ele nici măcar nu sunt războaie, ci blaturi ordinare, puse la cale de minţi bolnave.

Ziua de luni a fost monstruoasă. Realitatea TV, Antena 3, Pro TV, Antena 1, OTV, B1, Kanal D şi alte posturi, de la cele „serioase" la cele crăcănate, s-au întrecut în a-i promova pe iluştrii mahalagii Oana & Pepe. Spre miezul nopţii, situaţia a devenit de-a dreptul paranoică. Cele două muhaiele vorbeau simultan pe patru canale diferite! Mahalagioaica se producea în direct la Antena 1 şi în reluare la B1, iar mahalagiul folosea o reţetă similară, mizând pe complicitatea Pro TV şi a OTV.

Şi pentru că nu era de ajuns, a intrat în scenă şi mama Oanei, soacra lui Pepe, războinica doamnă Mariana Zăvoranu. Apoi, hodoronc-tronc, iată-l şi pe domnul Gabor, tatăl Monicăi Columbeanu, ca să ne amintim că suntem contemporani cu două divorţuri celebre, nu doar cu cel al Zăvorancei.

Tot butonând de la un canal la altul, mi s-a făcut dor de Bahmuţeanca şi de pliciul lui Prigoană, dar mai ales de soacra actualului deputat, cea care transmitea un mesaj istoric în crucea nopţii: „Silviule, mamă, jar mănânci!".

Înainte de a merge la culcare - pentru a nu arunca, totuşi, televizorul pe fereastră -, m-am întrebat dacă problema e la aceşti clovni ai naţiunii sau sălăşluieşte cumva în altă parte. Şi mi-am amintit de o recentă întâmplare fotbalistico-interlopă-amoroasă. Domnul Dodel, pe numele său Cristian Tănase, jucător la Steaua, şi-a încununat acuplarea intelectuală cu distinsa futuristă Nu-Ştiu-Cum, supranumită instantaneu Strâmba lu' Dodel, printr-o bătaie straşnică încasată de la interlopii din Olteniţa. Apoi, despărţiţi de cantonamente, cei doi amorezi şi-au spus adio. O reporteriţă cu mintea cât nuca i-a împins Strâmbei microfonul sub nas şi a întrebat-o ezoteric: „Şi acum ce faci, ai pus ochii pe alt fotbalist?".

Uneori ai senzaţia că redacţiile de televiziune nu sunt altceva decât un pumn de nuci. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite